2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Gazdaság

Elképesztő fordulat: már az amerikaiak szerint is őrültségek a brüsszeli szankciók

Az Egyesült Államok pénzügyminiszter-helyettese szerint Washington aggódva figyeli az Oroszország elleni sorozatos szankciókat - számolt be róla a Lenta.

  • Elképesztő fordulat: már az amerikaiak szerint is őrültségek a brüsszeli szankciók

- Csak az Egyesült Államokban szankciók ezreit vezettük be orosz intézményekkel és magánszemélyekkel szemben. Azonban sokkal több emberre van szükségünk ahhoz, hogy kielemezzük az orosz szankciók hatását, nemcsak Oroszországra, hanem a globális piacra nézve is - mondta Adewale Adeyemo.

AZ AMERIKAI PÉNZÜGYMINISZTER-HELYETTES SZERINT AMERIKÁBAN EGYRE INKÁBB AGGÓDNAK AZON, HOGY MILYEN HATÁSAI LESZNEK AZ EDDIG BEVEZETETT SZANKCIÓKNAK A VILÁGGAZDASÁGRA NÉZVE.

Úgy gondolja, hogy sokkal több elemzésre lenne szükség ahhoz, hogy a szakemberek pontosan megértsék, milyen összefüggésben állnak egymással a szankciók és a különböző világpiaci folyamatok.

Mint ismert, az Európai Unióban és az Egyesült Államokban is elszabadult a háborús infláció, amelyhez a nyugati szankciók is hozzájárultak. Emellett az energiaárak területén is hasonló helyzet tapasztalható, ami számos országban vezetett elképesztő üzemanyagár- és rezsinövekedéshez.

Fotó: WIKIPEDIA

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A rezsicsökkentéssel kapcsolatban jött felszólítás Brüsszelből

A rezsicsökkentéssel kapcsolatban jött felszólítás Brüsszelből

Brüsszel újra a rezsicsökkentés azonnali megszüntetésére szólította fel Magyarországot. Az Európai Bizottság legfrissebb országspecifikus ajánlásában emlékeztetett, az ajánlások alapján hazánknak már tavaly ki kellett volna vezetnie a háztartások energiaköltségeinek jelentős emelkedését fékező kedvezményes tarifarendszert - írja a Mandiner.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!