2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története 03:00

Gazdaság

Elindult az online árfigyelő rendszer

Ma indult el az online árfigyelő rendszer. Az arfigyelo.gvh.hu oldalon, hat üzletlánc termékeinek árát lehet összehasonlítani, több mint 60 termék-kategóriában. Ezek között szerepel például a tej, a kenyér, a tojás, a sertéscomb vagy a trappista sajt. Az adatokat naponta kell frissíteni. Az intézkedés célja az élelmiszerárak letörése. A GVH kommunikációs vezetője kiemelte: minden nap frissülnek a boltok árai a rendszerben.

  • Elindult az online árfigyelő rendszer

A korábbi ígéreteknek megfelelően július első napján, szombaton elindult a mindenki számára ingyenesen elérhető online árfigyelő rendszer. Ha betöltjük az arfigyelo.gvh.hu weboldalt, a főoldalon egyből az olyan alapvető élelmiszerek árainak az összehasonlításába futhatunk, mint a trappista sajt, tojás, kenyér, tej és a sertéscomb. Ha más termék árára vagyunk kíváncsiak, egyszerűen beírhatjuk azt a keresőbe, de kategóriák szerint is rendezték az árucikkeket a húsoktól, felvágottaktól a tej- és tojáskínálaton át a tartós élelmiszerekig. A vásárlók szerint ez egy nagyon jó kezdeményezés.

Használni fogom természetesen, mert hát most is mindig elolvasom előtte az újságot és amire szükségem is van és olcsóbb azt megveszem. Sokszor előre is veszek a tartós dolgokból amikor olcsóbbak. Nyugdíjas vagyok, nekem minden forint számít – mondta egy vásárló.

A GVH kommunikációs vezetője kiemelte, az oldalon mindig a boltok aktuális áraival találkozhatnak a vásárlók, ugyanis az adatbázis napi szinten frissítve lesz.

Jelenleg hat nagy kiskereskedelmi lánc mintegy 1200 boltjában, összesen 62 termékkategóriában tudnak keresni a fogyasztók az élelmiszerek között. Ezek azok az élelmiszerek amik a központi statisztikai hivatal nyilvántartása szerint a leggyakrabban, a legtöbbet vásárolt élelmiszerek és ezeknek a napi szintű árait lehet nyomon követni, nagyon fontos, hogy mindig a jelenidejű valós árakat látják ebben a rendszerben a fogyasztók – mondta Horváth Bálint, a GVH kommunikációs, közszolgálati és külkapcsolati iroda vezetője.

Horváth Bálint továbbá elmondta, hogy az egyik nagy kiskereskedelmi lánc bejelentette, hogy több mint 100 termékének az árát nagyon jelentősen csökkenti összehangolva az árfigyelő rendszer elindításával, innen is látszik hogy a kereskedők arra törekednek hogy az egyes termékkategóriákban, a legjobb helyre kerüljenek, azaz adott termékeket ők adják a legjobb áron.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!