2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Czerván nem tart parlagon maradó földektől

Nem tart parlagon maradó földektől a területalapú támogatások átalakítása után az agrárgazdasági államtitkár. Czerván György szerint új bérlői lesznek azoknak a területeknek, amelyekre a nagybirtokok az elvonások miatt nem tartanak igényt. A Kisgazda Polgári Egyesület elnöke szerint viszont az átcsoportosítás bizonytalanságot okozhat a vidéki emberek körében.

A területalapú támogatás csökkentését az Európai Unió írja elő, de az már a magyar kormány döntése volt, hogy 1200 hektár felett minden pénzt elvesz a nagybirtokoktól, és az elvont milliárdokat a kisebb gazdaságok között osztja majd el – ismerte el a Magosz elnöke. Az átcsoportosítást a Fidesszel szövetséges érdekképviselet javasolta a kormánynak.

Bírálja viszont az intézkedést a Fidesszel szintén szövetséges Kisgazda Polgári Egyesület elnöke. Turi-Kovács Béla példaként említette egyik ismerősét, akivel a támogatások elvonása miatt szerződést bont a földjét bérlő nagygazdaság. Magyarországon másfél millióan adják haszonbérbe kisebb-nagyobb földjüket – emlékeztetett a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke. Az agrárgazdasági államtitkár nem aggódik.


– A jogszabályokhoz mindig alkalmazkodnak a vállalkozások. Tehát az fog történni, hogy akit ez negatívan érint – ilyen is van –, az alkalmazkodni fog hozzá. De abban biztos vagyok, hogy szabadulnak föl földterületek, az új földtörvény alapján mások fogják ezt bérelni, vagy az arra jogosultak az előnysorrendben. Tehát föld parlagon nem fog maradni – nyilatkozta az államtitkár.

Czerván György is azt hangoztatta: a támogatási rendszer átalakításának köszönhetően az állattenyésztés támogatása jelentősen nő, így azok a nagygazdaságok, amelyek bővítik a szarvasmarha-állományt, akár jobban is járhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A földön termő eper is elérhető + videó

A földön termő eper is elérhető + videó

Kisebbek a szemek, de zamatosak! A tavalyi átlagos év után a szokásosnál két héttel korábban, április végén indult a hazai szamóca-szezon. A termelőknek a korai érés nem feltétlenül kedvez, mert a hazai termés megjelenése idején még tart az importáruk dömpingje.
Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

A részvénypiac forgalma a héten 49,84 milliárd forint volt az előző héten elért 59,47 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!