2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Csökkentik kitemelésüket az olaexportáló országok

Csökkenti a kitermelést a Kőolaj-exportáló Országok Szervezet a tartósan magas világpiaci ár biztosítása érdekében. Az OPEC-országok Oroszországgal, Kazahsztánnal és Mexikóval kiegészített csoportja egyelőre csak napi 100 ezer hordóval mérsékli a kitermelést.

  • Csökkentik kitemelésüket az olaexportáló országok

Júniusban 120 dollár volt egy hordónyi, azaz közel 160 liter Brent típusú olaj. A magas ár már a globális fogyasztást is visszafogta, az ár ezért esett 90 dollárra szeptember elején. Joe Biden amerikai elnök augusztusban azért esedezett a szaúd-arábiai koronahercegnél, hogy a magas árak letörésére növeljék a kitermelést, de ezt Mohamed bin Szalmán elutasította.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!