2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Arról jöttem én... - A Color együttes története

Következik:

Európai Híradó 04:00

Gazdaság

Csökkentek a PC-kiszállítások a harmadik negyedévben a világon

Csökkentek a PC-kiszállítások a világon az idei harmadik negyedévben, akárcsak a második és az első negyedévben is éves összevetésben.

  • Csökkentek a PC-kiszállítások a harmadik negyedévben a világon

Az International Data Corporation (IDC) amerikai informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára felkerült adatok szerint a személyi számítógépek kiszállítása világszerte 15 százalékkal, 74 millió 252 ezerre esett a szeptember végével zárult három hónapban éves összevetésben az alacsonyabb kereslet miatt.

A kínai Lenovo az idei harmadik negyedévben is megőrizte világelsőségét a személyi számítógépek kínálatában. A szeptember végéig tartó három hónapban a kínai gyártó 16,88 millió személyi számítógépet szállított le, ezzel 22,7 százalékos részesedést szerzett a világpiacon. Piaci részesedése a tavalyi harmadik negyedévben nagyobb, 23,1 százalék volt 20,12 millió darab kiszállított készülékkel.

Nem történt változás a második és a harmadik helyen sem. A HP 12,71 millió PC-t szállított le, amivel a pici részesedése 17,1 százalék volt, kisebb a tavalyi harmadik negyedévi 20,2 százaléknál.

A listán harmadik Dell Technologies 11,96 millió készülékével 16,1 százalékos piaci részesedésre tett szert, ami elmarad az egy évvel korábbi 17,4 százaléktól.

A listán negyedik Apple 10 millió 60 ezer PC-t szállított le, többet a tavalyi harmadik negyedévi 7,17 milliónál, a piaci részesedése pedig 8,2 százalékról 13,5 százalékra ugrott.

Az ötödik helyet az ASUS szerezte meg 5,54 millió személyi számítógép kiszállításával, a piaci részesedése 7,5 százalékra emelkedett a tavalyi harmadik negyedévi 6,9 százalékról.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!