2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Gazdaság

Budapesten 14 milliárd forintos zöldfejlesztés indul

Újabb kormányzati zöld-fejlesztés megindulásáról adott hírt Schneller Domonkos, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár. Mint arról a Hír TV Online-t tájékoztatta: 2016-ban a Fővárosi Önkormányzat, a csepeli, a soroksári és a XVIII. kerületi önkormányzat közös Európai Uniós projektjeként indult beruházást a Városháza 2020. nyarán leállította.

  • Budapesten 14 milliárd forintos zöldfejlesztés indul

Kiemelte, a fejlesztést azonban mindhárom önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, ezért a kormány segít, hogy a kerékpárosok méltó zöldfolyosón közlekedhessenek. Csepel, Soroksár, és a XVIII. kerület egyaránt képviselő-testületi határozatot fogadott el a megvalósítás érdekében, így a kormánnyal partnerségben az európai uniós források tervezése során sikerült a szükséges pénzt előteremteni.

Schneller Domonkos hangsúlyozta: a kormány 14 milliárd forintot szán a beruházásra, amely a Csepelt a XVIII. kerülettel összekötő kerékpárúton kívül futópályát, kültéri fitnesz-parkot, gyermekjátszóteret, valamint egy több mint tíz kilométer hosszú zöld parkot hoz létre az évtizedek óta használaton kívüli, úgynevezett „nagy Burma” iparvágány ma még elhanyagolt és leromlott területen.

Sőt, a projekt további hasznos funkciókkal egészül ki, megépül a régóta várt és szükséges gyalogos- kerékpáros híd Csepel és a Molnár-sziget között, így téve teljessé a közvetlen kapcsolatot Csepel és Soroksár között.

 

A helyettes államtitkár hozzátette: a „Dél-pesti zöldfolyosó és kerékpárút projekt” a fent említett kerékpáros fejlesztést egészítené ki egy évtizedek óta felhagyott vasúti mellékvonal elhanyagolt területének revitalizációjával, a kerékpár mellett egyéb sportokra – gyaloglás, görkorcsolyázás, kocogás, kültéri fitnesz, lovaglás – alkalmas lineáris park, zöldfolyosó kialakításával. A zöldfolyosó és kerékpárút teljes hossza 23 kilométer lesz.

Mint, ahogy 3/4 évvel ezelőtt is elmondta: Budapest nem ér véget a Nagykörútnál. S így „vonja el” a kormány az EU-s forrásokat Budapesttől, így „vérezteti ki” a Fővárost…

Schneller Domonkos kormányzati tisztviselő Facebook-bejegyzését itt olvashatják.

 

A fejlesztési területről készült videót itt tudják megtekinteni:

HírTV, Budapest Fejlesztési Központ

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!