2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Budapesten 14 milliárd forintos zöldfejlesztés indul

Újabb kormányzati zöld-fejlesztés megindulásáról adott hírt Schneller Domonkos, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár. Mint arról a Hír TV Online-t tájékoztatta: 2016-ban a Fővárosi Önkormányzat, a csepeli, a soroksári és a XVIII. kerületi önkormányzat közös Európai Uniós projektjeként indult beruházást a Városháza 2020. nyarán leállította.

  • Budapesten 14 milliárd forintos zöldfejlesztés indul

Kiemelte, a fejlesztést azonban mindhárom önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, ezért a kormány segít, hogy a kerékpárosok méltó zöldfolyosón közlekedhessenek. Csepel, Soroksár, és a XVIII. kerület egyaránt képviselő-testületi határozatot fogadott el a megvalósítás érdekében, így a kormánnyal partnerségben az európai uniós források tervezése során sikerült a szükséges pénzt előteremteni.

Schneller Domonkos hangsúlyozta: a kormány 14 milliárd forintot szán a beruházásra, amely a Csepelt a XVIII. kerülettel összekötő kerékpárúton kívül futópályát, kültéri fitnesz-parkot, gyermekjátszóteret, valamint egy több mint tíz kilométer hosszú zöld parkot hoz létre az évtizedek óta használaton kívüli, úgynevezett „nagy Burma” iparvágány ma még elhanyagolt és leromlott területen.

Sőt, a projekt további hasznos funkciókkal egészül ki, megépül a régóta várt és szükséges gyalogos- kerékpáros híd Csepel és a Molnár-sziget között, így téve teljessé a közvetlen kapcsolatot Csepel és Soroksár között.

 

A helyettes államtitkár hozzátette: a „Dél-pesti zöldfolyosó és kerékpárút projekt” a fent említett kerékpáros fejlesztést egészítené ki egy évtizedek óta felhagyott vasúti mellékvonal elhanyagolt területének revitalizációjával, a kerékpár mellett egyéb sportokra – gyaloglás, görkorcsolyázás, kocogás, kültéri fitnesz, lovaglás – alkalmas lineáris park, zöldfolyosó kialakításával. A zöldfolyosó és kerékpárút teljes hossza 23 kilométer lesz.

Mint, ahogy 3/4 évvel ezelőtt is elmondta: Budapest nem ér véget a Nagykörútnál. S így „vonja el” a kormány az EU-s forrásokat Budapesttől, így „vérezteti ki” a Fővárost…

Schneller Domonkos kormányzati tisztviselő Facebook-bejegyzését itt olvashatják.

 

A fejlesztési területről készült videót itt tudják megtekinteni:

HírTV, Budapest Fejlesztési Központ

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!