2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Brüsszelre nem lehet számítani, a nemzeteknek saját magukat kell megvédeni

Brüsszel esetén sajnos bebizonyosodott, hogy nem lehet rá számítani, és csak a nemzetek védhetik meg állampolgáraikat – szögezte le az Origo megkeresésére Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője. Pálfalvi szerint itt lenne az ideje, hogy Európa kövesse a magyar példát. Hozzátette: egyre biztosabb, hogy nehéz tél vár a kontinensre.

  • Brüsszelre nem lehet számítani, a nemzeteknek saját magukat kell megvédeni

Képünkön: Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője

Rekordbevétel és osztalékfizetés a Gazpromnál, az Oroszország elleni szankciók hatását pont az oroszok nem érzik, míg Európa tönkremegy. Miért nem hatásosak az uniós szankciók?

A szankciók Brüsszel által várt hatása nemcsak a logika szabályai szerint nem következhetett be. A magyar kormány felhívta a figyelmet arra, milyen brutális következménnyel járt volna hazánk esetében az orosz olaj és gáz korlátozása.

MINTHA ATOMBOMBÁT DOBNÁNAK A MAGYAR GAZDASÁGRA. EZ TÖRTÉNIK MOST EURÓPA MÁS ORSZÁGAIBAN.

Ha az EU-s országok nem vásárolnak gázt Oroszországtól, és közben nem gondoskodnak az így kieső energiaforrás megfelelő pótlásáról, akkor kész a baj. Nem csoda, hogy a közvélemény értetlenül nézi ezt a helyzetet, hiszen nehezen tudtuk elképzelni, hogy német gyárak sorra leálljanak a kormányuk hibás döntése miatt. Ez most itt történik a szemünk előtt. Ez volt eddig a logikai magyarázat, de van egy másik oka is annak, hogy a szankciók nem működnek. Ez pedig az, hogy

A BRÜSSZELI, NYUGATI POLITIKAI DÖNTÉSHOZÓK ELSZAKADTAK A VALÓSÁGTÓL, NINCSENEK TISZTÁBAN A MINDENNAPOK IGAZI KÉRDÉSEIVEL. IDEOLÓGIÁVAL UGYANIS NEM LEHET FŰTENI.

Magyarországon a kormány Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter munkájának köszönhetően nem az emberekkel fizetteti meg a szankciók árát, hanem éppen ellenkezőleg, minden lehetséges eszközzel mérsékli a negatív, globális és szankciós hatásokat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megállapodott az orosz féllel, hogy szeptemberben és októberben naponta maximum 5,8 millió köbméterrel több földgázt szállít Magyarországra a Gazprom. Ez miért jó Magyarországnak?

A válasz nagyon egyszerű, amit a Nyugat jelen állapotában nem ért. Az, hogy Szijjártó Péter megállapodott az orosz féllel, növeli az energiaellátásunk biztonságát. Ez nem ideológiai kérdés, hanem egyszerűen arról szól, lesz-e mivel fűteni télen. Ez a lehető legracionálisabb válasz a kérdésre és nem a szankciók. Ez a különbség egyébként abból fakad, hogy nálunk a választókat képviseli az Országgyűlés, és nem külföldi érdekeknek kíván megfelelni.

Gyurcsányék az energiaellátást és a rezsicsökkentést is veszélyeztetik felelőtlen és veszélyes politikájukkal – áll a Fidesz közleményében. Gyurcsányék itthon napi szinten támadják a rezsicsökkentést és folyamatosan próbálják megtéveszteni a magyar családokat, Brüsszelben pedig Gyurcsány felesége lobbizik azért, hogy Magyarország ne kapjon uniós forrásokat. Miért dolgozik a baloldal a magyar emberek érdekei ellen?

A miértre választ adhat az a tény, hogy Amerikából milliárdos kampánytámogatás érkezett a baloldal számára, hogy áprilisban megdöntsék a magyar kormányt. Ez a törekvés nem állt le, Magyarország szálka a nyugati világ körme alatt, miután a magyar érdeket képviseli a kormány, szemben a globalista érdekekkel. Ahol csak lehet, belpolitikában, külpolitikában, ezért gyengíti hazánkat Gyurcsány Ferenc vagy Dobrev Klára.

Európában hatalmas gondokat okoz az aszály, amellett, hogy energiaválság van. A németek és a franciák életszínvonala is veszélybe került. Mire számíthatnak az európai emberek az elkövetkező hónapokban?

Az optimista hozzáállás szerint találnak megoldást, amiért szurkolunk nekik, de a realitás szerint ehhez már nyáron gyökeres fordulatot kellett volna vennie a nyugati politikának. Halvány útkeresések látszanak, de ez messze van a valódi megoldástól. Csak egy vészjósló példa, hogy Hága azért kért haladékot az orosz energiával szembeni szankció bevezetéséhez, mert a város nem tudja pótolni a kieső mennyiséget és tönkremennek. A helyzet tehát tragikus.

Sajnos okkal félthetjük azokat a nyugati embereket, akik nem tehetnek kormányuk rossz döntéséről. A háború kitörése óta ugyanis azok a kormányok, amelyek követik Brüsszel elhibázott politikáját, minden egyes szankcióval a családok helyzetét rontják. Hazánk ebből próbál kimaradni. Ezért is mondja a magyar kormány a kezdetektől fogva, következetesen, hogy a béke az egyetlen megoldás, amit nem lehet szankciókkal elérni. Brüsszelre pedig ebben a kérdésben, sajnos bebizonyosodott, hogy nem lehet számítani, és csak a nemzetek védhetik meg állampolgáraikat. Itt lenne az ideje, hogy Európa kövesse a magyar példát! Egyre biztosabb, hogy nehéz tél vár rájuk.

Eredeti cikk ITT olvasható.

Fotó: Magyar Hírlap/Katona László

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!