2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

„Brüsszel a gazdák helyett a migránsokat támogatja”

Hír TV

2019. április 18., csütörtök 11:51

Már több, mint 150 ezren írták alá azt a petíciót, amely arra szólítaná fel az Európai Bizottságot, hogy ne csökkentse az agrártámogatások mértékét - hangzott el a Zala megyei Csesztregen tartott gazdafórumon.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke arról beszélt, hogy a magyar mezőgazdaság teljesítménye az elmúlt években másfélszeresére emelkedett.

Győrffy Balázs szerint a brüsszeli bürokraták elképzelései most ezt a növekedési pályát sodorják veszélybe. Mint fogalmazott, Brüsszelben bizonyíthatóan és mindenki szeme láttára arra készül, hogy elvonjon forrásokat az európai, köztük a magyar gazdák kárára, hogy azt a migránsok támogatására fordítsa.

Itt azt próbálják nekünk elmagyarázni, hogy a kettőnek nincs köze egymáshoz, de ez nyilvánvalóan nem igaz, egy bizonyos pénzösszeg áll rendelkezésre és azt kell elosztani az ágazatok között és ha az egyiknek csökken a másiknak nő, akkor azért e között az összefüggést nem túl nehéz megtalálni. Ezért is indítottunk egy aláírásgyűjtést, hogy jól tudjuk érvényesíteni az érdekeinket, ez már most bőven 150 ezer fölött van

– nyilatkozta a Hír TV-nek Győrffy Balázs.

Hír TV