2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Honvéd retró 2. 11:00

Gazdaság

Bejött a Szép-kártya a dolgozóknak

A magyar turizmus erős lábakon áll, nincs kitéve a külföldiek utazási szokásainak, mivel stabilan bővül a belföldi turizmus, amelyhez az idén minden korábbinál jobban hozzájárul a kedvezményes adózású Széchenyi Pihenőkártya. A három kibocsátó banknál Szép-kártyával rendelkező munkavállalók számára több tízmilliárd forintnyi feltöltés érkezett eddig, jelentősen meghaladva az előző évek forgalmát — jelezték lapunknak a bankok.

  • Bejött a Szép-kártya a dolgozóknak

Szerencsésnek és stabilnak mondható Magyarországon a turizmus összetétele, mivel a vendégforgalom körülbelül felét a külföldről érkezők, felét pedig a hazai turisták adják. Dinamikusan nő a belföldi turizmus, amelynek növekedése mutatja, hogy a magyar gazdaság jól teljesít: az embereknek több pénzük van – vélekedik a Magyar Turisztikai Ügynökség annak kapcsán, hogy a Széchenyi-pihenőkártya az idén minden korábbit meghaladó mértékben járul hozzá a belföldi turizmus bővüléséhez.

Ebben az évben példátlanul magas a felhasználás, az adókedvezményeknek köszönhetően július végéig tavalyhoz képest duplaannyi, 145 milliárd forint feltöltés érkezett a Szép-kártyákra, míg 2018-ban 72 milliárd forint volt ez az összeg. A hazai szállodákban realizált Szép-kártya-forgalom az első hét hónapban 13 192 millió forint volt, ami a tavalyinál 28,2 százalékkal volt nagyobb.

– Az első fél év tapasztalatai alapján az OTP Szép-kártya 2019-ben is elengedhetetlen kelléke a családok kikapcsolódásának, amit a kártyabirtokosok számának, valamint a munkáltatói feltöltések és költések összegének markáns növekedése is alátámaszt. Ezeket az összegeket az OTP kártyabirtokosai jelenleg több mint 35 ezer elfogadóhelyen használhatják fel – közölte lapunkkal a pihenőkártyák legnagyobb kibocsátója, amely a jövő héten teszi közzé az első fél éves kártyaforgalmi adatokat.

Az MKB Bank megkeresésünkre ismertette, hogy augusztus végén a Szép-kártya felhasználása szempontjából az év legjelentősebb időszaka lezárult, amikor az MKB pihenőkártyái­ra érkező munkáltatói juttatások összege és a kártyahasználat is jelentősen nőtt.

– A nyári szezon végéig a bankkal Szép-szerződést kötő több mint 200 ezer ügyfél kártyájára a tavalyi év azonos időszakához képest 74 százalékkal több munkáltatói juttatás érkezett, amelynek összege megközelíti a húszmil­liárd forintot – közölte a pénzintézet, hozzátéve, hogy a kártyákkal bonyolított tranzakciók száma erre az évre már elérte a négymilliót, a költések összege pedig a nyolcadik hónap végéig közel 15 milliárd forintot tett ki.

Jelezték: a korábbi évekhez hasonlóan idén is a vendéglátó szolgáltatásokra költötték a legtöbbet a kártyatulajdonosok, arányuk jelentős, 69 százalékos a másik két alszámlához képest. A felhasználók 21 százaléka a szállás, 10 százaléka pedig a szabadidő területén indított tranzakciókat.

– Az MKB Szép-kártya birtokosai jelenleg 23 ezer kereskedelmi elfogadóhelyen használhatják kártyájukat, elfogadói hálózatunk folyamatosan bővül. Az eddigi tapasztalatok alapján az év hátralévő részében a pihenőkártyákra érkező munkáltatói juttatások és a kártyás költések tekintetében is további növekedést várunk – fogalmaztak.

A kormány 2018-as kafetériaváltoztatásai miatt jelentősen növekedett a Szép-kártyával történt vásárlások darabszáma és összege is: a 2018-as adatokhoz viszonyítva idén több mint másfélszeresére nőtt a pihenőkártyás vásárlások értéke – ezt már a harmadik kártyakibocsátó bank, a K&H közölte lapunkkal. Megállapították: a költések aránya valamennyi alszámlán hasonlóan nőtt, a legnépszerűbb ugyancsak a vendéglátás volt idén, ami a korábbi évekhez hasonlóan a költések 70 százalékát teszi ki.

A Szép-kártya alszámláira utalt juttatások még a költéseknél is nagyobb ütemben emelkedtek az év első nyolc hónapjában, ugyanakkor több munkáltató a korábbi évekhez hasonlóan inkább csoportosítva, hónapokra előre utalja át a juttatásokat a munkavállalóinak.

– A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ősszel kevesebb juttatás érkezik az alszámlákra, és majd decemberben, az év végi jutalmazásoknak köszönhetően várható, hogy nagyobb összegeket utalnak át a munkáltatók – hívta fel a figyelmet a bank.

Ezzel együtt úgy vélekednek, hogy a munkavállalók számára célszerű a Szép-kártya-alszámlákra szánt juttatást havi rendszerességgel utalni a tavalyi Szép-kártya működését szabályozó kormányrendelet változása miatt.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Itt az EB magyar slágere? + videó

Itt az EB magyar slágere? + videó

A Full of Stars Project szerdán publikálta legújabb, Ez a szív című dalukat, amelyben ezúttal Szoboszlai Dominik mellett Hajdú B. István sportkommentátort rappeltetik meg a mesterséges intelligencia segítségével.
Háború Ukrajnában: Georg Spöttle nem hisz a németeknek + videó

Háború Ukrajnában: Georg Spöttle nem hisz a németeknek + videó

Oroszország potenciálisan változtathat nukleáris doktrínáján, ha az Egyesült Államok és szövetségesei eszkalációs lépései erre késztetik – közölte az orosz külügyminiszter-helyettes. Egyebek közt erről beszélt Háború Ukrajnában című műsorunkban Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!