2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Az uniós források is a gazdaság újraindítását és a munkahelyek megőrzését szolgálják

Az uniós források is a gazdaság újraindítását és a munkahelyek megőrzését szolgálják - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken Budapesten, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program újabb támogatási szerződéseinek aláírásán. A pénzügyminiszter kiemelte: ezek a vállalkozások olyan fejlesztéseket valósítanak meg, amelyekkel versenyképesebbé teszik termelésüket, megőrzik a munkahelyeket és újakat hoznak létre, ezzel hozzájárulnak a magyar gazdaság újraindításához is.

  • Az uniós források is a gazdaság újraindítását és a munkahelyek megőrzését szolgálják

A miniszter három kis- és középvállalkozás (kkv) vezetőjével írt alá támogatási szerződést: a lépcsőszerkezeteket gyártó hidasi Stadler VOSZK Kft. több mint 90 millió forintos beruházással bővíti gépparkját, amelyhez 58 millió forint támogatást nyert el. A gép- és acélszerkezet gyártó Vámosgép Kft. 206 millió forintos eszközfejlesztéséhez 144 millió forinttal járul hozzá a kormány. A kiskunhalasi Halaspack Bt. közel 141 millió forintos beruházásához mintegy 99 milliós forint segítséget jelent a pályázati támogatás.

Varga Mihály rámutatott arra, hogy az ipar területén megvalósuló fejlesztések nemcsak az egyes vállalatok, hanem az egész magyar gazdaság számára fontosak. Ezek a beruházások hozzájárulnak a gazdaság újraindításához, a munkahelyteremtéshez és a jövő növekedésének megalapozásához is.

Elmondta: a kkv-kat támogató program sikerességét jól mutatja, hogy a pályázati keret több mint kétszeresére érkezett támogatási igény. Így a kormány a Ginop és Vekop pályázati keretét további 50 milliárd forinttal megemelte.

Az elsődleges cél a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítése érdekében olyan fejlesztések támogatása, amelyek a munkahelyek védelmét és új munkahelyek létrehozását segítik - mondta, hozzátéve: ezzel országszerte 4500 cég részesülhet fejlesztési forrásban.

Kiemelte, hogy a kormány által eddig bejelentett intézkedések jelentősen hozzá tudtak járulni ahhoz, hogy a gazdaság újraindítása elkezdődjön.

A folyamat első szakaszaiban jár a gazdaság, az áprilisi mélyponton már túljutott, a májusi visszaesés már enyhébb volt az áprilisinál. Júniusban már enyhén élénkült a gazdaság, a kereskedelem, az ipar és más területek is kezdenek magukra találni - közölte Varga Mihály. A miniszter elmondta: az áprilisban várt 3,8 százalékos gazdasági visszaesésnél nagyobb mértékű lehet az idei csökkenés.

Az elindított gazdaságvédelmi, munkahelyteremtési programok várhatóan hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarországon mérsékeltebb legyen a gazdaság visszaesése, mint az EU többi országában - közölte.

Varga Mihály a továbblépés zálogjának nevezte, hogy az elkezdett munkát folytassák, a kormány és a magyar vállalkozások partnerként  valósítsanak meg fejlesztéseket.

 

MTI, Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!