2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Gazdaság

Az MVM és a Mol megvenné a szlovák villamosművek irányítási jogát

A Magyar Villamos Művek (MVM) vásárolná meg a Mol-csoporthoz tartozó Slofnafttal közösen a legnagyobb szlovák villamosenergetikai társaság 66 százalékos üzletrészét.

A részvénycsomag az irányítási jogokat is tartalmazza – a szlovák állam kisebbségi tulajdonos a cégben. A társaság erőművei a szomszédos ország energiaigényének mintegy 80 százalékát biztosítják. A részvénycsomag értéke egyes becslések szerint a kétmilliárd eurót is megközelítheti. A szlovák cég részvényei jelenleg olasz tulajdonban vannak. A hírek szerint a komoly adósságot felhalmozó Enel a szlovák mellett a román tulajdonrészein is túladna a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!