2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Közelünkben a Kelet 03:00

Gazdaság

A visszatörlesztés rendkívül veszélyes lehet a bankoknak

A bankok túlterheltsége miatt rendkívül veszélyes lenne, ha a pénzintézeteknek minden egyes devizaadós hitelének visszatörlesztésében részt kellene vállalniuk – jelentette ki Kovács Levente a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

A bankszövetség főtitkára hozzátette: minden, bankokat érintő elvonás többszörösen negatív hatással van a nemzetgazdaságra, ezért csak a szociálisan rászorulók esetében tartja indokoltnak a tehermegosztást.

– A magyar bankszektor Európában a nagyon stabilak és jól menedzseltek közé tartozik, tehát alapvetően jól kiszámítható és megbízható, ugyanakkor amit látunk, az az, hogy a gazdaságba beáramló tőke tízszer akkora növekedést hoz, mint ha ezt egy termelő vállalkozás hozta volna be. Ugyanúgy igaz az is, hogy amit a bankszektorból elvesznek, annak a gazdaság tízszeresen fizeti meg az árát. Mi úgy gondoljuk, hogy lassanként ezt a számot kell már mindenkinek figyelembe vennie – jelentette ki Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

A Vezércikk mai adásában többi között szó volt Clark tábornok a Soros-hálózatot leleplező rejtélyes videójáról, a baloldal 860 millió forintba kerülő kéretlen sms-eiről, Gyurcsány fenyegetőzéséről és a bővítéspárti magyar EU-elnökségről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!