2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Gazdaság

30 százalékos élelmiszer-drágulásra számít Szanyi

30 százalékos élelmiszer-drágulásra számít az agrárpénzek átcsoportosítása miatt a szocialisták EP-képviselője.

Szanyi Tibor szerint a kormánynak módosítania kell a támogatási rendszert, különben jelentősen drágulni fognak az alapvető élelmiszerek, elsősorban a hús. A politikus azt mondta: az intézkedés nem az oligarcháknak nevezett nagygazdálkodókat sújtja, hanem a több száz kistermelőből álló szövetkezeteket. Az MSZP ezért kompenzációt követel, javaslatukat pedig szeptemberben az Európai Parlament elé terjesztik. Szanyi szerint Orbán Viktor 2013 végén ellenvetés nélkül fogadta el az Európai Tanács döntését, amely 15 százalékkal csökkentette az agrártámogatásokat, a kormány most ezért vonja el az 1200 hektár fölötti gazdálkodók támogatását. „Tavalyi év decemberében ő volt az, aki egyébként – a jegyzőkönyvi tanúságok szerint – minden vita nélkül bólintott rá Magyarország agrárbüdzséjének megnyirbálására, vagy legalábbis csökkentésére. Egyébként ez az elkövetkező 7 év vonatkozásában egy félmilliárd eurónyi támogatásvesztést jelent” – mondta az EP-képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!