2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Gazdaság

136 milliárdos állami támogatás az integrációhoz

136 milliárd forintot ad az állam a takarékszövetkezeti integrációhoz. A cél, hogy erős, hazai tulajdonú bankrendszer legyen Magyarországon, amely átlátható, biztonságos és könnyen elérhető.

A takarékszövetkezeti rendszer megújításának elsődleges célja, hogy a bankrendszer legalább 50 százaléka magyar kézben legyen, a haszon pedig az országban maradjon.

– Nyilvánvaló volt, hogy olyan partnert kell keresnünk, amely országos lefedettséggel rendelkezik. Takarékszövetkezetek. Olyat kellett keresni, amelyikben az emberek megbíznak. Ezek a takarékszövetkezetek, tradícióval rendelkeznek. Tehát ez fontos kiindulópont volt – nyilatkozta a Hír TV-nek Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára.

Eddig 35 takarékszövetkezet csatlakozott az integrációhoz. A többi egyelőre minősítésre vár.

– Alapvetően egységes branddel, egységes termékekkel, egy nagyon modern integrált számítástechnikai rendszer kialakításával, amely azt fogja eredményezni, hogy az ügyfelek számára, gyakorlatilag egyként jelenik meg, bármelyik takarékszövetkezetben lesz ügyfél – mondta a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének helyettes ügyvezetője, Lipcsei János.

A rendszer 2014 végére áll fel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!