2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Háttérkép

Háttérkép: Szájer József nem tudta kikerülni a lefelé tartó spirált

A Hír TV eheti Háttérkép című műsorában Bayer Zsolt sem kerülhette meg a Szájer-ügyet Boros Imrével és Bogár Lászlóval az amerikai elnökválasztás témája mellett.

A műsor legelején Bayer Zsolt Szájer Józsefről elmondta, hogy a Fidesz alapítói között ő az egyik legmagasabb intellektusú, ezért megbocsáthatatlan, amit tett. Főleg akkor, amikor vétózunk, élet-halálharcot vívunk az egész Soros-hálózattal, az EU-n belül a lengyeleken kívül szinte minden tagállammal. Egy ilyen helyzetben ez egy olyan fokú felelőtlenség és ostobaság, amit nem tudok elhelyezni a fejemben – szögezte le a műsorvezető.

Bogár László szerint ezt azért nem tudja elhelyezni a fejében, mert az ok-okozati összefüggések világában próbál eligazodni. A közgazdász szerint most csődöt mondott az okság és az okosság, mert mindezt valóban látnia kellett volna. Bogár szerint a világ jelenleg rohamosan halad az apokalipszis felé, és a már említett okságunk és okosságunk most félrevezetett minket.

Boros Imre a filozofálás után kicsit gyakorlatiasabb síkra terelte a beszélgetést. Kijelentette, hogy

a világ tele van olyan esetekkel, hogy nagy kaliberű személyek követtek/követnek el baklövéseket.

Elég csak Margaret Thatcherre gondolni, aki kinyírta maga körül a potenciális utódait, és egy már-már félkegyelműt tett meg annak. Most pedig ugyanezt csinálja Angela Merkel, aki ugyancsak azokat nyírja ki, akiknek lehetősége lenne a kancellár távozása után Németországban valamit alakítani. (…)

 A szakértő Szájer Józsefet egy úriembernek nevezte, hiszen vállalta a tette következményeit és lemondott. Boros Imre ennek kapcsán rámutatott arra is, hogy 

a másik oldalon egy hasonló történésre csak egy vállrándítással reagálnának vagy egy gyenge ejnye-ejnyével, és minden menne tovább.

Bayer Zsolt az elhangzottakra azt reagálta, hogy Szájer József egy morális lény. Elhangzott, hogy most az ellenzék rajta keresztül nemcsak az ő személyét és a munkásságát, hanem az egész Fidesz-étoszt igyekszik kikezdeni. Majd hozzátette, hogy bár

Szájer évtizedek óta küzdött ezzel a démonával, de a jót méltányolta és azt is képviselte. Hiába is próbálják most ezt a feje tetejére állítani. Csak nem tudta kikerülni a lefelé tartó spirált. Azt hiszem, hogy ez a tragédiája

– húzta alá Bayer Zsolt.

A műsor második felében pedig ismét az amerikai elnökválasztást vették górcső alé.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

„Az rajtunk is múlik, hogy az abnormálisok totális győzelmet aratnak-e a normalitás felett.” 2021. július 01.

Háttérkép: A globalista háttérhatalom tevékenysége a kiegyezéstől napjainkig

A kiegyezés kapcsán valóban beszélhetünk boldog békeidőkről? Kiderül a Háttérkép tematikus adásából. 2021. június 24.

Háttérkép: 2500 éve létezik az „Oszd meg és uralkodj!" elve

A Háttérkép vendégei Boros Imre és Bogár László közgazdászok voltak. 2021. június 17.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!