2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Háttérkép

Háttérkép: Szájer József nem tudta kikerülni a lefelé tartó spirált

A Hír TV eheti Háttérkép című műsorában Bayer Zsolt sem kerülhette meg a Szájer-ügyet Boros Imrével és Bogár Lászlóval az amerikai elnökválasztás témája mellett.

  • Háttérkép: Szájer József nem tudta kikerülni a lefelé tartó spirált

A műsor legelején Bayer Zsolt Szájer Józsefről elmondta, hogy a Fidesz alapítói között ő az egyik legmagasabb intellektusú, ezért megbocsáthatatlan, amit tett. Főleg akkor, amikor vétózunk, élet-halálharcot vívunk az egész Soros-hálózattal, az EU-n belül a lengyeleken kívül szinte minden tagállammal. Egy ilyen helyzetben ez egy olyan fokú felelőtlenség és ostobaság, amit nem tudok elhelyezni a fejemben – szögezte le a műsorvezető.

Bogár László szerint ezt azért nem tudja elhelyezni a fejében, mert az ok-okozati összefüggések világában próbál eligazodni. A közgazdász szerint most csődöt mondott az okság és az okosság, mert mindezt valóban látnia kellett volna. Bogár szerint a világ jelenleg rohamosan halad az apokalipszis felé, és a már említett okságunk és okosságunk most félrevezetett minket.

Boros Imre a filozofálás után kicsit gyakorlatiasabb síkra terelte a beszélgetést. Kijelentette, hogy

a világ tele van olyan esetekkel, hogy nagy kaliberű személyek követtek/követnek el baklövéseket.

Elég csak Margaret Thatcherre gondolni, aki kinyírta maga körül a potenciális utódait, és egy már-már félkegyelműt tett meg annak. Most pedig ugyanezt csinálja Angela Merkel, aki ugyancsak azokat nyírja ki, akiknek lehetősége lenne a kancellár távozása után Németországban valamit alakítani. (…)

 A szakértő Szájer Józsefet egy úriembernek nevezte, hiszen vállalta a tette következményeit és lemondott. Boros Imre ennek kapcsán rámutatott arra is, hogy 

a másik oldalon egy hasonló történésre csak egy vállrándítással reagálnának vagy egy gyenge ejnye-ejnyével, és minden menne tovább.

Bayer Zsolt az elhangzottakra azt reagálta, hogy Szájer József egy morális lény. Elhangzott, hogy most az ellenzék rajta keresztül nemcsak az ő személyét és a munkásságát, hanem az egész Fidesz-étoszt igyekszik kikezdeni. Majd hozzátette, hogy bár

Szájer évtizedek óta küzdött ezzel a démonával, de a jót méltányolta és azt is képviselte. Hiába is próbálják most ezt a feje tetejére állítani. Csak nem tudta kikerülni a lefelé tartó spirált. Azt hiszem, hogy ez a tragédiája

– húzta alá Bayer Zsolt.

A műsor második felében pedig ismét az amerikai elnökválasztást vették górcső alé.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!