2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Háttérkép

Háttérkép: ,,Környezetvédeni csak csomagban szabad”

Környezetvédelem, klímaváltozás, zöldek és a politika – ezeket a témákat járta körül a Hír TV Háttérkép című műsorának legutóbbi adásában Bayer Zsolt vendégeivel, Boros Imre és Bogár László közgazdászokkal. A témaválasztást az indokolta, hogy a Zöldek komoly sikereket arattak, elég csak a legutóbbi EP-választásokra visszatekinteni, ahol körülbelül negyven százalékkal növelték képviselői helyeik számát. Kérdés azonban, hogy a politikai formációnak mennyire van köze a valódi környezetvédelemhez? Szakpolitikai kérdésről van szó, avagy a környezetvédelem, mint jelszó, csupán egy ugródeszka a politikában?

Boros Imre szerint a baloldal mindig kitalál valamilyen hangzatos témát, amire az embertömeg érdeklődést mutat. A szovjet rendszerekben ilyen volt a társadalmi igazságosság eszméjének és az egyenlőségnek a propagálása. Ezek alapján mozgalmak is szerveződtek, többek között Magyarországon is.

Később ilyen jelszóvá vált a globalizmus is, amelynek szerves része a természet leigázása, mivel a ,,hülye természet nem akar engedelmeskedni” – fűzte hozzá Bogár László.

Bayer Zsolt a műsorban elmondta: a globalizáció akarása és a környezetvédelem két, egymást kizáró premissza, egyszerre a kettőt nem lehet akarni. A műsorvezető szerint mára a klímaváltozás ,,iparrá” alakult. Bogár László ehhez csatlakozva emlékeztetett, a hetvenes években még a globális felmelegedés helyett a globális lehűlés hangoztatása volt a divat. A közgadász szerint, azok, akik most a környezetvédelmet tűzték zászlajukra, önkényesen felemelik a homoszexualitás, a multikulturalizmus és a migráció ügyét is. Mindezt összegezve Bayer Zsolt elmondta: a zöld politika szerint környezetvédeni most csak csomagban szabad. Boros Imre ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra is, hogy a szóban forgó folyamathoz a pánikkeltés eszközére is szükség van.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

„Az rajtunk is múlik, hogy az abnormálisok totális győzelmet aratnak-e a normalitás felett.” 2021. július 01.

Háttérkép: A globalista háttérhatalom tevékenysége a kiegyezéstől napjainkig

A kiegyezés kapcsán valóban beszélhetünk boldog békeidőkről? Kiderül a Háttérkép tematikus adásából. 2021. június 24.

Háttérkép: 2500 éve létezik az „Oszd meg és uralkodj!" elve

A Háttérkép vendégei Boros Imre és Bogár László közgazdászok voltak. 2021. június 17.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!