2021. 09. 19. Vasárnap Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Hírek 10:00

Háttérkép

Háttérkép: Kinek fáj valójában a Szuezi-csatorna „elzáródása”?

A mögöttünk hagyott hét egy sláger témája volt, hogy keresztbe fordult és beszorult a világ egyik legnagyobb teherhajója kedden a Szuezi-csatornában, feltartva az áruforgalmat a kulcsfontosságú kelet-nyugati vízi úton. A sajtó munkatársainak egy része mindenféle szimbólumot látott bele a történtekbe, az egyik ilyen volt, hogy az eset is rávilágít arra, a globalizáció fenntarthatatlan. De valójában kiknek fájt a Szuezi-csatorna „eltorlaszolása”? Egyebek között ezt a kérdést járta körül Boros Imre közgazdász, Bogár László közgazdász és Bayer Zsolt a Háttérkép nagypénteki adásában.

Egy 2,5 hektáros, 200 ezer tonnás járműről van szó, ami elképesztő méreteket jelent Boros Imre közlése szerint. Meghívott vendégeink úgy vélik, hogy nincs kizárva, érdekcsoportok feszültek egymásnak, a cél pedig Kína figyelmeztetése volt.

A Szuezi-csatorna mindig is egy érzékeny világpolitikai terület volt. Ezen a neuralgikus ponton az elmúlt évtizedekben viszonylagos csönd volt, ugyanakkor

nincs kizárva, hogy a közeljövőben itt fegyveres konfliktus robbanjon ki.

Boros Imre és Bogár László szerint teljesen nyilvánvaló az is, hogy kik azok és milyen zsoldban állnak, akik tiltakoznak a Budapest-Belgrád vasútvonal ellen, valamint, akik meg akarják akadályozni az orosz-német különbejáratú gázvezetéket.

Boros Imre hozzátette, a térségben számos ország a békében érdekelt és

Magyarországnak is óriási az érdeke abban, hogy minden rendben menjen Szueznél, hiszen az onnan érkező árukat a görög kikötőkben fogják lerakodni (…) mi is benne vagyunk a buliban, néha a mérleg nyelve tud lenni a V4 (…) észnél kell lenni (…) a véleményünk meglehetősen komoly súllyal esik a latba.

Teljes adás:

HírTV

 

 

További epizódok

Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

„Az rajtunk is múlik, hogy az abnormálisok totális győzelmet aratnak-e a normalitás felett.” 2021. július 01.

Háttérkép: A globalista háttérhatalom tevékenysége a kiegyezéstől napjainkig

A kiegyezés kapcsán valóban beszélhetünk boldog békeidőkről? Kiderül a Háttérkép tematikus adásából. 2021. június 24.

Háttérkép: 2500 éve létezik az „Oszd meg és uralkodj!" elve

A Háttérkép vendégei Boros Imre és Bogár László közgazdászok voltak. 2021. június 17.

Legfrisebb híreink

246 határsértőt tartóztattak fel szombaton

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 18-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 246 határsértőt tartóztattak fel és 128 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!