2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Háttérkép

Háttérkép: Készüljünk fel a rosszra és várjuk a jót

Háttérkép című műsorunkban Bogár László közgazdász és Boros Imre közgazdász volt Bayer Zsolt vendége. Hazánk növekvő szerepe az illegális bevándorlás megfékezése kapcsán és a Székelyföldről indult aláírásgyűjtés is szerepeltek az adásban.

  • Háttérkép: Készüljünk fel a rosszra és várjuk a jót

A műsor kezdetén a Szíriában kialakult Oroszország és Törökország közti konfliktus okait is keresték a műsor vendégei. Az egyes felek érdekei és a terület geopolitikai helyzet is taglalásra került.

„Erdogan-ról kezdettől fogva érzékeltük, hogy azt a hihetetlenül érzékeny geostratégiai helyzetet, amibe Törökország beleszületett az elmúlt egy-két évszázadban, azt igyekszik, ha úgy tetszik, minél jövedelmezőbben üzemeltetni a török nemzet számára.”

- fogalmazott Bogár László közgazdász.

„Nekünk a legrosszabbra kell készülni.”

- jegyezte meg Boros Imre közgazdász.

Magyarország helyzetét és szerepét illetően, a migráció kapcsán a következőket mondta Boros Imre:

„Eltelt öt év és azért ez az öt év most meg fog mutatkozni mindenféleképpen. Tehát a 2015-ös nagy rohammal szemben egészen más Európa hangulata.”

Majd ezeket a gondolatokat kiegészítve tette hozzá Bogár László:

„Az a narratíva, – ezt azért mondjuk ki és legyünk, ha úgy tetszik magyarként büszkék erre - hogy alapvetően a magyar helytállás és személy szerint Orbán Viktor miniszterelnök helytállása volt az, ami egy teljesen reménytelen helyzetből, - mert egész Európa és az egész világ ellenünk volt – ha úgy tetszik, ez ellen a narratíva értelmezési keret ellen. Ma viszont ez az uralkodó, tehát egy megvetett párjából és egy kiközösítendő párjából, ma az uralkodó nyelv meghatározói lettünk. Ezt nem lehet megkerülni. Értelemszerűen, ez azért sokkal reményt keltőbb helyzet, mint ami 5 évvel ezelőtt volt.”

Németország politikája is szóba került a műsorban. Boros Imre meg is jegyezte:

„Az a fajta nemzetegyesítés, amibe mi most belefogtunk 10 éve, az Németországban messze nem megy.”

A Székelyföldről indult aláírásgyűjtés kapcsán újra felszólítják az illetékeseket és mindenkit, hogy interneten (maximum 2 perc alatt) alá lehet írni. A kezdeményezés a http://nemzetiregiok.eu/oldalon is aláírható.

A műsorvezető Bayer Zsolt így fogalmazott az aláírásgyűjtést illetően:

„Ha nem lesz meg májusig az egymillió, akkor rajtunk fog röhögni mindenki.”

A bankszektorral kapcsolatos bennfentesség és a bennfentes kereskedelem érdekességeiért tekintsék meg teljes műsorunk:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!