2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Zsuzsi asztala 03:00

Háttérkép

Háttérkép: Ez a hamis beszéd egy létező összefüggésből indul ki, ami a globális felmelegedés

A Hír TV Háttérkép című műsorában Bayer Zsolt műsorvezető és vendégei, az összeszokott közgazdász páros, Bogár László és Boros Imre elemzik a globális felmelegédés körüli tényeket és a zöldpolitika vélt és valós dolgait.

  • Háttérkép: Ez a hamis beszéd egy létező összefüggésből indul ki, ami a globális felmelegedés

Van egy friss választási eredményünk Európából, Svájc. A hétvégén választás volt Svájcban és gyakorlatilag ugyanazt tapasztaljuk mint mindenhol a világon, ugyan győzött a jobboldal, de valami hihetetlen módon feltörtek az úgynevezett zöldek és ha megnézzük Németországot, Ausztriát, hadd ne soroljam végig mindenhol ugyanazt tapasztaljuk, ha belegondolunk abba, hogy néhány évvel ezelőtt minden politikai elemző Nyugat-és Közép-Európában azt mondta, hogy a hagyományos szocdemek, a baloldal leáldozóban van, nincs történetük, nem tudnak mit mondani a társadalomnak, az egész baloldali média és a háttéremberek azon szörnyülködtek és keseregtek, hogy jönnek az úgynevezett populista jobboldal, a nacionalisták, ők törnek előre, a baloldal soha nem látott mélységekben, mi lesz itt? Azonban most egyre inkább úgy tűnik, hogy ez a baloldal megtalálta a maga meséjét és itt a mesét azt hiszem háromszor is aláhúzhatjuk, a mai adás ugyanis többek közt arról fog szólni, hogy tényekkel szembesítsük az úgynevezett zöldpolitika fantazmagóriáit, de ettől még a mese meg van találva, zöldnek kell lenni, környezetet kell védeni, küzdeni kell a klímaváltozás ellen és nagyon úgy néz ki, hogy most nő és nőtt fel az a generáció, amelyiket ezzel elképesztő módon képesek befolyásolni ezek a politikai erők. A mai adást amennyire a mi erőnkből telik próbáljuk meg részben arra felhasználni, hogy nézzünk meg néhány tényt, hogy mi a valóság és ehhez képest mi a hisztéria, ami az egész ügy köré oda van varázsolva

– vezette be a műsort Bayer Zsolt műsorvezető.

Azt javaslom nézzünk egy ilyen sarokpontot, a tények tükrében, ugyebár legyen az első a szén-dioxid-kibocsátás, mert az egy egzakt dolog, végre valami ebben a zöld-buliban ami egzakt módon mérhető, ezt járjuk körbe. - mondta Bayer Zsolt. 

Nem közvetlenül a szén-dioxiddal kellene kezdeni, hanem a globális felmelegedéssel, igaz, hogy most már, mint a papírlap két oldala, össze van kapcsolva a klíma ügyben.

- reflektált Bogár László, közgazdász.

Mint ok-okozat jelenik meg – tette hozzá Bayer Zsolt.

Ez a bizonyos hamis beszéd egy létező összefüggésből indul ki és ez a létező összefüggés a globális felmelegedés. Ehhez mindjárt hozzá kell tenni és ebben senki nem kételkedik, nem is lehet nem egyet érteni, hogy akár év milliókra visszamenve, de akár az elmúlt 5-6 ezer évet szemlélve mindig is ingadozott a hőmérséklet és ráadásul

– mondta Bogár László.

Kimutatható tudományosan, hogy ez így volt – tette hozzá Boros Imre, közgazdász.

Volt sokkal-sokkal melegebb az egész földön, hogy a sarkokon is mondjuk a mai trópusi viszonyok uralkodtak és volt hógolyó föld amikor 3 kilométer vastag jég volt az egyenlítőkön is, csak, hogy érzékeljük, hogy milyen szélsőségek között mozgott. Ráadásul az elmúlt 10.000 évben is amióta az ember civilizációt épít és bármilyen megdöbbentő akkor íveltek fel sikeresen a civilizációk, amikor extrém meleg volt, sokkal melegebb, mint például most vagy mint amit várni lehet.

 – folytatta Bogár László.

Hír TV

További epizódok

Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

„Az rajtunk is múlik, hogy az abnormálisok totális győzelmet aratnak-e a normalitás felett.” 2021. július 01.
Háttérkép: A globalista háttérhatalom tevékenysége a kiegyezéstől napjainkig

Háttérkép: A globalista háttérhatalom tevékenysége a kiegyezéstől napjainkig

A kiegyezés kapcsán valóban beszélhetünk boldog békeidőkről? Kiderül a Háttérkép tematikus adásából. 2021. június 24.
Háttérkép: 2500 éve létezik az „Oszd meg és uralkodj!

Háttérkép: 2500 éve létezik az „Oszd meg és uralkodj!" elve

A Háttérkép vendégei Boros Imre és Bogár László közgazdászok voltak. 2021. június 17.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!