2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Háttérkép

Háttérkép: Európa sorsa az Európai Parlamentben dől majd el

A Hír TV Háttérkép című műsorában többek között a magyar és lengyel vétó hátteréről beszélgetett vendégeivel Bogár Lászlóval és Boros Imrével Bayer Zsolt.

  • Háttérkép: Európa sorsa az Európai Parlamentben dől majd el

Magyarország és Lengyelország megvétózta az unió hétéves költségvetését és a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet miatt életre hívott gyorssegélyt is – vezette fel a műsor első témáját Bayer Zsolt.

Boros Imre erre megjegyezte,

hogyha az Európai Unió intézményei és hatóságai nem „izmoznának” állandóan és végeláthatatlanul a jogállamisággal, akkor réges-rég túl lehetnénk már mindkét költségvetésen.

A közgazdász arra is emlékeztetett, hogy kompromisszumos javaslatként az is felmerült, hogy az alapköltségvetés elfogadását nem lehet olyan kritériumokhoz kötni, mint migráció vagy jogállamiság. Boros Imre rámutatott arra is, hogy az EU-nak mindennél fontosabb lett volna, hogy a V4-eket bekényszerítsék a karámba, még annál is, hogy a délieket kihúzzák a gödörből.

Bogár László szerint a történtekről sokat fogunk még beszélni, hiszen ez egy történelmi határkő. A közgazdász kiemelte, hogy

egyre jobban látszik, hogy az unió vezetői csak bábok, nagyobb hatalmak terveinek végrehajtói, akiknek cselekedetei az elmúlt mintegy öt évben három téma köré szerveződtek: ez a migráció, a klímahisztéria, valamint a koronavírus.

Bogár László szerint e három téma mind-mind a globális fegyelmező és ellenőrző hatalom eszköze, ezek közül kiemelkedik a vírus. A szakértő leszögezte, hogy amire most Orbán Viktor vállalkozott az egy történelmi tett, hiszen a lengyelekkel együtt

most bebizonyíthatják, hogy itt egy színjátékról van szó, ahol az EU uralmi struktúrái brutális fegyelmező és ellenőrző hatalmat akarnak átvenni.  Európa sorsa pedig az Európai Parlamentben dől majd el

– hívta fel a figyelmet Bogár László.

A műsor második felében most is érintették a még mindig több kérdést felvető és lezáratlan amerikai elnökválasztás ügyét.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!