2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Háttérkép

Háttérkép: Biden még a jelenlegi beszédtereket is megsemmisíti

Bayer Zsolt Bogár Lászlóval és Boros Imrével Joe Biden beiktatását és elnökségének várható hatásait vette górcső alá a Hír TV Háttérkép című műsorában.

  • Háttérkép: Biden még a jelenlegi beszédtereket is megsemmisíti

A műsor házigazdája elsőként arra volt kíváncsi, hogy a két közgazdász számára milyen üzenetet közvetített az, hogy mintegy 25 ezer fegyveres védte a hermetikusan elzárt Capitoliumot Joe Biden beiktatásakor.

Bogár László szerint van egy „diszkrét bája” annak, hogy

az új elnök minden erejével láthatóan arra törekszik, hogy elhitesse az egész világgal azt, hogy az elmúlt négy év egy kisiklás volt.

De most minden szépen visszatér ahhoz a rendhez, amely 2016-ban egy időre megszakadt. A közgazdász rámutatott arra, hogy mindez ellenpontozza azt, hogy nyilvánvaló polgárháborús helyzet uralkodik az Egyesült Államokban. (…) Ami jelenleg Amerikában van az egy brutális elnyomó apparátussal a rend látszatát fenntartani képes birodalom, és az a nagy kérdés, hogy mit kezdenek majd mindezzel az államok.

Bogár László hangsúlyozta azt is, hogy

innentől kezdve lefojtanak minden olyan kísérletet, amely próbálná el beszélni a feszültségeket, és így megoldásokat keresni azokra. (…) Azt a beszédteret is megsemmisítik, ahol egyáltalán elbeszélhető lenne, hogy miért áll szemben egymással Amerika két része – tette hozzá a szakértő. Majd rámutatott arra, hogy bár Biden arról beszél, hogy békét hoz az országba, olyan lépéseket tesz, hogy még azt is ellehetetleníti, hogy bármiféle párbeszéd elkezdődjön.

Boros Imre a fegyveresek kapcsán arról beszélt, hogy mindegyiküket átvilágították, és kiemelték azokat, akikről azt gyanították, hogy Trump-szimpatizánsok. Ebben a lépésben pedig a félelem és a rettegés volt tetten érhető a közgazdász szerint.  

A műsor második felében pedig arról is szó esett, hogy már a Trump-pártiak diplomáját is elvenné egy Harvardon futó petíció.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!