2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Háttérkép

Háttérkép: Az európai minimálbér ígérete csak politikai hecckampányra alkalmas

Miként is fegyelmezik meg a „világ nem létező urai” a nyugati politikusokat? Egyebek között erről, valamint az európai minimálbérről is szó esett a Háttérképben. A stúdióban pedig a két „hiperpasszív” közgazdász, Bogár László és Boros Imre. Műsorvezető: Bayer Zsolt.

  • Háttérkép: Az európai minimálbér ígérete csak politikai hecckampányra alkalmas

A múlt héten robbant a hír, hogy Sebastian Kurz kancellár ellen az osztrák gazdasági és korrupciós ügyekkel foglalkozó ügyészség vizsgálatot indított, amely az ellenzéki Szociáldemokrata Párt és a szintén ellenzéki Liberális Fórum feljelentése nyomán indult el. A nyomozás azt hivatott felderíteni, hogy a kancellár valóban tett-e hamis tanúvallomást az úgynevezett Ibiza-botrány feltárásával megbízott parlamenti bizottság előtt.

Boros Imre emlékeztett, Sebastian Kurzról tudni kell, bizonyos kijelentéseivel szembe megy a mainstream-mel, hiszen már kijelentette, hogy „nem kell több migráns”, a közelmúltban beszélt arról is, hogy adott esetben nem kell az európai minimálbér sem, valószínűleg a közös adó ötlete sem tetszik nagyon.

Bogár László szerint jelenleg nem Sebastian Kurz „megsemmisítéséről” van szó, hiszen még nagyon fiatal és a világ „nem létező urai” csak figyelmeztetni szeretnék, hogy mi a „helyénvaló” cselekvés.

Kurz akár még 30-40 évig is a politika világában maradhat és nagyon izgalmas lesz figyelni, hogy a politikai leckéztetés milyen hatással lesz az egész életútjára – tette hozzá.

Dobrev Klára óriási blöffje

Adásunk második felében az európai minimálbérről volt szó. A téma évek óta a „haladók” legkedvesebb sípja, közülük is kiemelkedik a DK és Dobrev Klára.

A világon semmi alapja nincs annak a valaminek, amit európiai minimálbérnek neveztek el, ez egy virtuális létező, kizárólag arra jó, hogy bizonyos politikusok a szegényebb keleti perifériák országainak az erre kapható polgárait felhecceljék

– mutatott rá Bogár László.

Példaként hozta fel, hogy a legmagasabb luxemburgi minimálbér minimum a tízszerese a legalacsonyabb bolgár minimálbérnek, de az egy vicc és semmi realitása nincs, hogy valaki úgy gondolja ezt a különbséget át lehet hidalni.

Az európai minimálbér ígérete csak politikai hecckampányokra alkalmas (…) bizonyos elvek és ajánlások természetesen készülhetnek, ezen érdemes elgondolkodni, de olyan, hogy intézményesen bevezetünk egy darab európai minimálbért, az teljes nonszensz

– tette hozzá a közgazdász.

Teljes adás: 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!