2020. október 24.,
szombat, Salamon napja

Háttérkép: Az antiszemitizmus ma elsősorban Izrael-ellenesség

Hír TV

2019. június 27., csütörtök 21:33

Érdekes és meglepő változásokon ment át az antiszemitizmus az elmúlt két-három évben, az európai baloldallal való kapcsolata pedig figyelemre méltó. Ezt a témát vitatta meg Bayer Zsolt a Hír TV Háttérkép című műsorában vendégeivel, Boros Imre és Bogár László közgazdászokkal, akik vékony jégre tértek.

A nemzeti beállítottságú pártokra és a jobboldalra szokták ráhúzn az antiszemitizmus témáját, ezzel ellentétben jelenleg a baloldalon tapasztalható ugyanez -jelentette ki vitaindító megjegyzésként Boros Imre. Ezzel kapcsolatban Bayer Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy az új antiszemitizmus neve Izrael-ellenesség.

Bogár László szerint egyáltalán nem szerencsések azok a fogalmak, amelyek ,,anti” kezdetűek, mivel valamilyen tagadás felől közelítenek egy-egy problémához. A közgazdász szerint az lenne ideális, ha minél kevésbé kényszerítenének minket arra, hogy ilyen fogalmakat egyáltalán használjunk. Sokkal jobb lenne, ha inkább a problémákról beszélnénk, annak ellenére, hogy a probléma megnevezése sem egyszerű feladat, hála a politikai korrektség elveinek.

Teljes adás:

Hír TV