2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Háttérkép

Háttérkép: Amerika ma a politikai polgárháború állapotában van

A Hír TV Háttérkép című adásában Bayer Zsolt műsorvezető két szakértő közgazdász vendégével – Boros Imrével és Bogár Lászlóval – Amerikáról beszélgettek, majd a relatív szegénység kérdését boncolgatták.

Amerikáról, és a Donald Trump elleni hadjáratról Bayer Zsolt felvezetőjében elmondta, hogy a „megfelelő média már megüzente a Trump-Orbán találkozó előtt”:

a magyar kormányfőnek szóvá lesz téve, amiért a kínaiakkal és az oroszokkal jóban van, ezt „Soros György üzenő füzete a 444.hu már előre, időben megírta”.  A Gyurcsány-Bajnai kormányok teljesítményéhez mérve, amikor a kémper mellett a stratégiai MOL, és a budapesti reptér eladása kapcsán is az erős orosz érdekek domináltak, ennek a kormánynak kellett mindent helyrehoznia, visszavásárolnia.

Donald Trumpról szólva a műsorvezető megjegyezte: úgy tűnik, mintha már elkezdődött volna a 2020-as elnökválasztási kampány.

Mivel a demokratáknak kétévnyi vizsgálódás után – immáron hivatalosan, bizottság által deklaráltan – sem sikerült rábizonyítaniuk a jelenlegi elnökre a megválasztása pillanatától hangoztatott orosz befolyásolási szálat, most az 1980-as évekből származó német bankból eredő számlákkal igyekeznek kínos helyzetbe hozni Trumpot.

Boros Imre reagálásában kifejtette:

az amerikai elnökválasztáskor Trumpot a média leírta, mindenki Hillary Clinton győzelmét várta. „Aztán megtörtént, aminek meg kellett történnie: az amerikai, jórészt dolgos, szorgos, fehér középosztály mellé állt, és beszavazták”.

A jelenlegi vád háttere: a ’80-as években Trump üzleti érdekeltségei is veszteséget szenvedtek, amit üzletileg túlélt. Mivel az amerikai törvények lehetővé teszik, hogy a megélt veszteségeket később az adóból visszaírhatják, ezért neki viszonylag hosszú ideig nem kellett adóznia. Most a Trump ellen nyomozók valószínűleg lehetetlent kérnek a német bankoktól, amikor az akkor esetlegesen átmozgatott pénzek után kutatnak, mert harmincvalahány év vonatkozó üzleti anyaga már rég elérhetetlen.

„Úgy tűnik ennyire el vannak keseredve. Ez a csapda sem fog működni” – szögezte le Boros Imre.  

Bogár László úgy vélte, minden túlzás nélkül Amerika ma a politikai polgárháború állapotában van.

Korábban az amerikai politikai elitek – noha akkor is létezett szembenállás közöttük – gondolkodás nélkül összefogtak, ha a „birodalmi érdekeik” ezt kívánták. A Watergate-botrány óta, ami a globális média születésének időpontja, amely ott mutatja meg igazán mekkora hatalommal bír, a politikum fölé is emelkedve, „a fegyverek egyre rejtettebbé és veszélyesebbé is válnak”.  

A médiafegyver az egy kifinomult eszköz. Azért veszélyes mert a társadalom döntő többsége nem is látja át a hozzá köthető folyamatokat – fogalmazott Bogár László közgazdász.  

Hír TV

 

 

További epizódok

Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

„Az rajtunk is múlik, hogy az abnormálisok totális győzelmet aratnak-e a normalitás felett.” 2021. július 01.

Háttérkép: A globalista háttérhatalom tevékenysége a kiegyezéstől napjainkig

A kiegyezés kapcsán valóban beszélhetünk boldog békeidőkről? Kiderül a Háttérkép tematikus adásából. 2021. június 24.

Háttérkép: 2500 éve létezik az „Oszd meg és uralkodj!" elve

A Háttérkép vendégei Boros Imre és Bogár László közgazdászok voltak. 2021. június 17.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!