2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Háttérkép

Háttérkép: A Covid-járvány miatti uniós helyreállítási alap ügye

Mellőzné az európai uniós hitelt a magyar kormány, de ebben az esetben is szükség van arra, hogy lássuk az okokat, hiszen, mint azt Bayer Zsolt az adás felvezetőjében megfogalmazta, az európai uniós helyreállítási alap kapcsán, amit az ellenzék és az ellenzéki sajtó bele tudott hazudni a világ képébe, az már belehazudták, így ideje kicsit rendet tenni a fejekben. A Háttérképben ezúttal is Boros Imre és Bogár László segített abban, hogy ebben az ügyben is tisztábban lássunk.

Az európi uniós helyreállítási alap két részből áll, van egy vissza nem térítendő támogatási része, amit minden tagállam megkaphat és van egy hitel része, amit egy bizonyos határidővel vissza kell majd fizetni. Ha szám szerint nézzük, akkor Magyarországnak jár 2500 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás, ezen kívül pedig hazánk felvehetne még 3400 milliárd forint visszatérítendő hitelt.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt heti brüsszeli látogatásán elhangzott az a bejelentés, hogy

Magyarország csak a vissza nem térítendő 2500 milliárd forintnyi támogatásra tart igényt, a visszatérítendő hitelt nem óhajtjuk felvenni.

Bayer Zsolt emlékeztetett, hogy az ellenzék és sajtója úgy reagált, Orbán kidobja az ablakon az ingyen pénzt, pedig mennyi mindent lehetne abból megvalósítani.

A műsorvezető felvezetőjére reagálva Bogár László elmondta, semmi meglepő nincs abban, hogy a jelenlegi ellenzék katasztrófáról beszél, ugyanakkor a lényeg, hogy valójában a vissza nem térítendő támogatás is alkalmas arra, hogy a legfontosabb feladatokra ezt a pénzt el lehessen költeni.

Ami pedig a hitelt illeti, 2023-ig dönthet bármelyik uniós tagország, hogy egyáltalán eldöntse, igényt tart-e rá, semmiféle sürgetés nincs

– tette hozzá.

A közgazdász úgy látja, azért kell óvatosan kezelni, mert

ebben az esetben nem csak a tőkét kell visszafizetni, hanem a kamatokat is.

De az sem elképzelhetetlen, hogy Magyarország különböző célokra kedvezőbb hitelt is fel tudna venni.

A téma kapcsán Boros Imre úgy fogalmazott, mi nem szeretjük a hitelt csak úgy felkapkodni, hiszen majd elporlik az egész.

Ma még az, hogy a magyar kormány az esetleges hitelfelvétel mögé olyan projekteket állítson másokkal, amiből bőven megtérül a hitel költsége, sőt a kamatokat is lehessen fizetni, az még nem áll rendelkezésre

– mutatott rá a közgazdász.

Teljes adás:

HírTV

 

További epizódok

Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

„Az rajtunk is múlik, hogy az abnormálisok totális győzelmet aratnak-e a normalitás felett.” 2021. július 01.

Háttérkép: A globalista háttérhatalom tevékenysége a kiegyezéstől napjainkig

A kiegyezés kapcsán valóban beszélhetünk boldog békeidőkről? Kiderül a Háttérkép tematikus adásából. 2021. június 24.

Háttérkép: 2500 éve létezik az „Oszd meg és uralkodj!" elve

A Háttérkép vendégei Boros Imre és Bogár László közgazdászok voltak. 2021. június 17.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!