2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Napindító - Elkezdődött a nők összeírása is Ukrajnában

Tóth Gábor külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Később Kárpátaljról kapcsoltuk Dunda György tudósítót.

  • Napindító - Elkezdődött a nők összeírása is Ukrajnában
  • Ismét csapásokat mért ukrán célpontokra az orosz hadsereg. Elsősorban katonai és energetikai létesítményeket semmisítettek meg. A kijevi vezetés szintén sikerekről számolt be, Donyeck megyét lőtték a kormányerők. Moszkva elismerte ugyan, hogy a kijevi kormányerők kisebb támadásokat hajtottak végre, de érdemi eredményt nem sikerült elérniük. Ellentétben a Föderációval, amelynek katonái fontos ukrán objektumokat semmisítettek meg - áll az oroszok legfrissebb jelentésében.
  • A védelmi minisztérium szóvivője arról számolt be, hogy hadiipari komplexumokat és kulcsfontosságú energetikai létesítményeket számoltak fel. Igor Konasenkov altábornagy közlése szerint több olyan célpontra is csapást mértek, ahol az ukránok külföldről érkezett fegyvereket és lőszereket tároltak.
  • Ukrajna-szerte eközben folytatódott a kényszersorozás és az embervadászat a veszteségek pótlására. 
  • Egyre nehezebb helyzetben van az ukrán hadsereg, mivel az élőerő kimerülőben van, miközben a nyugati haditechnika beérkezése időigényes. De az oroszok meg is akadályozhatják az új fegyverek eljuttatását a frontra - jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.
  • A hírek szerint 18 év alatti fiatalokkal és a 60 év feletti férfiakkal akarják pótolni az ukrán haderő veszteségeit.
  • Elkezdődött Ukrajnában a nők összeírása. Nógrádi György közlése szerint ez a hír még nem jelent meg a sajtóban. Adott esetben 60 éves korig behívják a nőket. 
  • Kárpátalján fél év után egész hétvégén volt áram, és a szolgáltató hétfőre is teljes ellátást ígért. Dunda György ungvári tudósítónk a Napindítóban azt is elmondta, hogy meredeken emelkednek az élelmiszer-árak az áramfejlesztő aggregátorok drága működése miatt.

Műsorvezető: Zavaros Eszter és Perjési Tamás

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!