2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Zelenszkij szerint elkerülhetetlen, hogy a háború átterjedjen az orosz területekre

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőt kérdezték műsorvezetőink. Adásunk második felében ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt kérdezték műsorvezetőink.

  • Háború Ukrajnában: Zelenszkij szerint elkerülhetetlen, hogy a háború átterjedjen az orosz területekre

A tartalomból: 

  • Egymást bombázza Oroszország és Ukrajna. Az oroszok rakétacsapást mértek Zaporizsjára, az ukránok pedig drónokkal támadták Moszkvát és a Krímet. Vlagyimir Putyin azt mondta, hogy kész tárgyalni, de bármilyen megállapodásnak a fronthelyzeten kell alapulnia. Az ukrán elnök viszont ragaszkodik az ország teljes területéhez, így megállapodás még biztosan nem lesz.
  • Volodimir Zelenszkij közben a frontra látogatott. Az elnök Telegram csatornájára töltött fel egy videót, amin az látható, hogy egy zárt, ablaktalan helyiségben beszélget katonákkal, akiknek arcát kitakarták. Közlése szerint a helyszín a bahmuti frontszakasz volt.
  • Gabonaügyek: Volodimir Zelenszkij elfogadhatatlannak nevezte az EU részéről az ukrán gabonaimport tilalmának meghosszabbítását szeptember 15. után is. Mint fogalmazott: Álláspontunk egyértelmű: a szárazföldi export blokkolása szeptember 15. után, amikor a vonatkozó korlátozások megszűnnek, semmilyen formában sem fogadható el. Minden érdeklődővel tartjuk a kapcsolatot, hogy mindenki számára megfelelő megoldást találjunk” – tette hozzá.
  • Az orosz drónok közben már nemcsak Odesszát támadják, hanem a dunai kikötők gabonaraktárait is. A cél a gabonatároló infrastruktúra elpusztítása. A Duna kulcsfontosságú exportútvonal Ukrajna számára, amióta Oroszország kilépett/nem hosszabbította meg a Fekete-tengeri gabonafolyosón történő szállításra vonatkozó megállapodást. A román média arról számolt be, hogy Duna a folyó túlsó partján fényes villanásokat láttak, és hallották a drónok morajlását, illetve a robbanásokat. Ilyen közel a NATO határához még nem hajtottak végre támadást az oroszok.
  • A Lancet orosz öngyilkos drón lett a front új sztárja. A Lancet/Gerely komoly gondot okoz az ukrán fegyveres erőknek, egy friss video szerint a pilóta nélküli repülőgép az Olaszország által Ukrajnának adományozott Aspide Skyguard légvédelmi rendszer védőhálóján áthatolva és telibe találta annak iránytóközpontját. Az orosz dróntámadásról a Twitteren jelent meg a felvétel, melybe idejét és helyét persze nem lehet megerősíteni.

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!