2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Vészhelyzet miatt leállt a forgalom a Krími hídon

Gantner Barnabás külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Adásunk második felében Dunda György tudósítót kérdezték műsorvezetőink.

 • Háború Ukrajnában: Vészhelyzet miatt leállt a forgalom a Krími hídon

A tartalomból: 

 • Moszkva szerint az ukrán csapatok hiába indítottak támadást a fronton számos pontján, áttörést azonban nem tudtak elérni a hétvégén. Az orosz hadsereg szerint számos ukrán harcjárművet kilőttek és csapást mértek az ukrán tüzérségre is.
 • Szakértők szerint az Egyesült Államokból érkező kazettás bombák csekély előnyt jelenthetnek majd az ukránok számára a harcmezőn, ugyanakkor viszont az oroszokat is hasonló fegyverek bevetésére ösztönözhetik ezzel.
 • Közben újabb Wagner harcosok érkeztek Fehéroroszországba. A felvételen látható konvoj a lengyel hírszerzés szerint Dél-Oroszországból tartott Belaruszba, ami a zsoldoscsoport új álláspontja lesz.
 • A Wagner korábbi vezetőjének, Jevgenyij Prigozsinnak a hollétéről azonban továbbra sincs információ. A zsoldosvezért legutóbb június 24-én látták, amikor a lázadás második és egyben utolsó napján elhagyta Rosztovot.
 • Vészhelyzet miatt leállt a forgalom a Krími hídon. Az ukrán beszámolók szerint több robbanás történt az átkelőnél. Az oroszok azt állítják, két állampolgáruk meghalt, egy gyerek pedig megsérült. A Föderáció jelentése szerint a híd 145. pillére sérült meg, azonban támadásról nem számoltak be.
 • Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az F–16-os vadászgépek Ukrajnának történő átadását nukleáris fenyegetésnek tartja.
 • Ismét Törökország és az ENSZ segíthet elérni, hogy meghosszabbítsák az ukrán gabonamegállapodást.
 • Áthaladt a Tajvani-szoroson az amerikai és a kanadai haditengerészet egy-egy hajója, miközben az USA és Kína katonai vezetői tárgyaltak Szingapúrban. Az Egyesült Államok védelmi minisztere a lehetséges konfliktusokra figyelmeztet.
 • Kína védelmi minisztere legelső nagyobb beszédében kijelentette, az USA elleni háború "elviselhetetlen katasztrófa" lenne a világ számára.
 • Folytatódtak az erőszakos toborzások Ukrajnában. 

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!