2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A színésznő 17:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Újabb szankciókkal válaszolna az EU az orosz atomfegyverek fehéroroszországi elhelyezésére

Szakértőinkkel élőben elemeztük a legfrissebb ukrajnai háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában: Újabb szankciókkal válaszolna az EU az orosz atomfegyverek fehéroroszországi elhelyezésére

– Megállapodtunk Alekszandr Lukasenka belorusz elnökkel, hogy taktikai atomfegyvereket helyezünk el Belaruszban anélkül, hogy megsértenénk az atomsorompó-szerződést – jelentette be szombaton az orosz elnök a Rosszija 24 tévécsatornán.

Ukrajna vasárnap az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését kezdeményezte emiatt. A kijevi külügyminisztérium állásfoglalásában "a nemzetközi biztonsági rendszer egészének aláásását szolgáló újabb provokatív lépésként" jellemezte az orosz elnök szombat esti bejelentését. Az EU külügyi vezetője kijelentette: Brüsszel készen áll arra, hogy további szankciókkal válaszoljon Putyin lépésére.

Putyin azt is közölte, hogy szerinte a Moszkva által tervezett lépés azért nem sérti meg az atomfegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló sokoldalú szerződést, mert az Egyesült Államok már rendelkezik ilyen fegyverekkel Európában. Nyilatkozatából az is kiderült, hogy már tíz, nukleáris fegyverek szállítására alkalmas repülőgép landolt Belaruszban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában: Tart az előkészítése az ukrán ellentámadásnak

Háború Ukrajnában: Tart az előkészítése az ukrán ellentámadásnak

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Adásunk második felében Kiss Rajmundot, az MCC diplomáciai műhelyének vezetőjét és Dunda György tudósítót kérdezték műsorvezetőink.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!