2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni

Következik:

Napi aktuális 04:40

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: tűz ütött ki Moszkva mellett

Vendégünk a stúdióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt, akivel élőben elemeztük a legfrissebb ukrajnai háborús híreket, majd telefon kapcsoltuk Marosi Antal haditudósító kollégánkat, aki most Bahmut környékén jár és beszámolt az ottani tapasztalatairól.

  • Háború Ukrajnában: tűz ütött ki Moszkva mellett

Adásunk második felében Billwachs Tibor pénzügyi elemzővel beszélgettünk az orosz-ukrán háború gazdasági hatásairól, majd kapcsoltuk kárpátaljai tudósítónkat, Dunda Györgyöt.

A tartalomból:

  • Egy 1800 négyzetméteres műtrágyaraktár lángolt vasárnap Moszkva mellett. A közösségi oldalakon megjelent felvételek szerint hatalmas, fekete füstoszlop emelkedik a magasba, amely szinte apokaliptikus látványt nyújtott.
  • Néhány napja szintén egy Moszkvához közeli üzemben történt robbanás – Szergijev Poszad városában. Az incidensben legalább 60 ember megsérült.
  • Oroszország felett újabb négy drónt lőtt le az ország légvédelme.
  • Az ukrán fronton végig heves harcok dúltak.
  • Az oroszok két falut bombáztak a dél-ukrajnai Herszonban, heten vesztették életüket. A támadásban egy 12 éves fiú és egy 23 napos csecsemő is meghalt.
  • Nem csitulnak a harcok Bahmutnál sem. Ukrajna védelmi erői továbbra is kezdeményezőek a harcban. Erről a Fegyveres Erők Keleti Csoportosításának szóvivője számolt be az United News tévécsatornának. Állítása szerint az oroszok kétségbeesett próbálnak ellentámadni.
  • Az ukrán határőrök egy emléktáblát helyeztek el a Kígyó-szigeten.
  • Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter váratlan látogatást tett a hétvégén a sarkvidéki helyőrségeknél, köztük a Novaja Zemlja nukleáris kísérleti telepen is. Vele együtt ellenőrizte a nukleáris létesítményt a Roszatom vezetője, Alekszej Lihacsov is.
  • Az ukránok és az oroszok egymás ellentámadásainak sikertelenségéről számolnak be.

Teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában: Georg Spöttle nem hisz a németeknek + videó

Háború Ukrajnában: Georg Spöttle nem hisz a németeknek + videó

Oroszország potenciálisan változtathat nukleáris doktrínáján, ha az Egyesült Államok és szövetségesei eszkalációs lépései erre késztetik – közölte az orosz külügyminiszter-helyettes. Egyebek közt erről beszélt Háború Ukrajnában című műsorunkban Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!