2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - Szerdán nem futnak ki gabonaszállító hajók a Fekete-tengerre

Élőben elemeztük az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb kérdéseket. Vendégek: Demkó Attila, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője, Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója.

  • Háború Ukrajnában - Szerdán nem futnak ki gabonaszállító hajók a Fekete-tengerre

Az oroszok sikeresen evakuálták a herszoni lakosokat. A Föderáció szerint az ukrán alakulatok pusztító merényletre készülnek a térségben. Donyecknél viszont az orosz erők csapásai miatt szólították fel távozásra a lakosságot. A Föderáció ostroma Ukrajna több területén egyre nagyobb ellátási gondokat okoz. A víz- és áramhiány szinte mindennapos.

Oroszország felfüggeszti a gabonaszállítási megállapodást. A moszkvai védelmi minisztérium közleményében a Szevasztopolban állomásozó orosz hadihajók, valamint a gabonaszállítmányok elleni szombati dróntámadással indokolta döntését. Moszkva szerint ugyanis Ukrajna a csapással aláásta a török közvetítéssel létrejött megállapodást. Kijev nem ismerte el a támadást és zsarolással vádolja Oroszországot. Azt állítják, hogy Moszkva a gabonaszállítmányokkal gyakorol nyomást a nemzetközi közösségre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában és Izraelben: Zelenszkij beleöregedett a háborúba + videó

Háború Ukrajnában és Izraelben: Zelenszkij beleöregedett a háborúba + videó

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte az Ukrajnában és a Gázai övezetben zajló háborúkkal kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Adásunk második felében Stepper Pétert, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatójá és kárpátaljai tudósítónkat, Dunda Györgyöt kérdezték műsorvezetőink.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!