2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: mi várható a vilniusi NATO-csúcson?

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértőt kérdezték műsorvezetőink. Adásunk második felében kapcsoltuk Dunda György kárpátaljai tudósítót.

  • Háború Ukrajnában: mi várható a vilniusi NATO-csúcson?

A tartalomból: 

  • 2024. szeptember 30-ig meghosszabbítják Jens Stoltenberg főtitkár szeptember végén lejáró megbízatását.
  • A Észak-atlanti Tanács közleménye szerint a döntést a NATO-tagállamok vezetői hivatalosan a szervezet jövő heti vilniusi csúcstalálkozón hagyják jóvá.
  • Vegyi fegyvereket vetnek be az oroszok a harcok során - állítja Kijev. Moszkva cáfolta az erről szóló híreket.
  • Robbanás történt a Harkivi régióban található Pervomajszkij városában. A detonáció következtében tűz ütött ki, autók és lakóépületek rongálódtak meg. 31 ember köztük 9 gyermek sérült meg a támadásban.
  • Eközben az ukrán hadsereg a Bahmut melletti erdőben indított újabb támadást. A felvételeken az látható, ahogy az ukrán rohamcsapatok tűzharcba keverednek az állásaikat védő orosz katonákkal.
  • A Föderáció katonai szóvivője közben arról számolt be: az ukrán erők tíz támadását sikerült visszaverni Donyeck térségében. Igor Konasenkov szerint az ukrán hadseregnek a nap folyamán elszenvedett vesztesége mintegy 280 fő volt.
  • Ukrajna a harcok közben köszönő üzeneteket küldött az Egyesült Államoknak a függetlenség napja alkalmából.
  • Az orosz erők elektronikus eszközökkel harcképtelenné tettek két drónt Új-Moszkvánál, egy másikat pedig a fővároshoz közeli Kalugai régióban. Az orosz fővárost kiszolgáló Vnukovó repülőterére érkező öt járatot más fővárosi repülőterekre irányítottak át.
  • Hazája légvédelmi csapatainak teljesítményét méltatta az ukrán elnök. Volodomir Zelenszkij kiemelte: a háború tavaly februári kezdete óta több mint 180 orosz repülőgépet, 130 helikoptert, több mint ezer robotrepülőgépet, továbbá több mint 1600 különböző típusú drónt lőttek le.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!