2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Mekkora súlya van Joe Biden kijevi bejelentésének?

Tóth Gábor külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Horváth József biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Később Tóth Máté energiajogász volt vendégünk, végül Kárpátaljról kapcsoltuk Dunda György tudósítót.

  • Háború Ukrajnában: Mekkora súlya van Joe Biden kijevi bejelentésének?

Egyre nagyobb bajban van az ukrán hadsereg, amire a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és a nyugati politikusok kijelentéseiből lehet következtetni. A beismerés az oroszokat juttathatja előnybe a fronton. Erről beszélt Horváth József biztonságpolitikai szakértő Napindító című műsorunkban.

Európa költségére gazdagodik az Egyesült Államok

Törvénybe lépett az az inflációellenes törvény az Egyesült Államokban, amely a hazai iparfejlesztést szolgálja. A jelentős, 7500 dolláros állami támogatások az európai cégeket is költözésre késztetik, ami jelentősen csökkenti a foglalkoztatást és a jólétet Európában. Erről beszélt Tóth Máté energiajogász Napindító című műsorunkban.

Biden a béketárgyalások irányában is próbálta tolni az ukrán államfőt?

Akár a béketárgyalások érdekében is nyomást gyakorolhatott Joe Biden ukrán kollégájára, Volodimir Zelenszkijre. Ezt találgatja az ukrán közvélemény az amerikai elnök meglepetésszerű kijevi látogatása kapcsán. Ungvárról Dunda György tudósított.

Sokak szerint az USA túl sok támogatást nyújt Ukrajnának

Csökken a háború támogatottsága az Ukrajnát fegyverrel támogató országokban – derül ki több közvélemény-kutatásból, amelyeket a Mandiner szemlézett. Az AP Joe Biden kijevi látgatása kapcsán végzett közvélemény-kutatást, amit a Mandiner szemlézett. Az adatok szerint azon amerikaiak aránya, akik szerint az USA túl sok támogatást nyújt Ukrajnának, nyolc hónap alatt 7%-ról 26%-ra nőtt. Akik szerint pedig hazájuk nem nyújt az USA nem nyújt elég támogatást, ugyanebben az időszakban 42%-ról 20%-ra csökkent.

Orosz telefonbetyárok hívták fel Angela Merkel volt német kancellárt. Vlagyimir Krasznov és Alekszej Sztoljarov, művésznevükön, Vovan és Lexus, Petro Porosenko nevében volt ukrán elnöknek adta ki magát, akivel annak idején a minszki megállapodást megkötötték.

Angela Merkelben megszalhatott a vészcsengő és kerülte a kényesebb kérdéseket, mint ami orosz nyelvtudását vagy nyugdíját érinti. Újból elmondta azt is, hogy a minszki megállapodást nem azért kötötték, hogy azt megvalósítsák időt nyerjenek Ukrajnának, hogy az megerősödjön, katonailag persze, az oroszokat becsapva ezzel. 

Merkel kotyogása ugyanakkor nagyon komoly fegyver az orosz propaganda kezében. 

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!