2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: megindultak az oroszok, 37 települést evakuálnak az ukránok

A stúdióban Stier Gábor, a Moszkvater. com főszerkesztője, valamint Toldi Ottó, a Klímapolitikai intézet vezető kutatója, és Skype-on kapcsoltuk Kis-Benedek József katonai szakértőt. Műsorvezető-szerkesztő: Virághalmy Sarolta.

  • Háború Ukrajnában: megindultak az oroszok, 37 települést evakuálnak az ukránok

A tartalomból: 

  • Minden lakost evakuálnak 37 északkelet-ukrajnai településről, miután Oroszország egyre hevesebben támadja a régiót. Oroszország állítása szerint területeket szerzett vissza a térségben, míg Ukrajna azt mondja, a támadásokat sikeresen visszaverték. Eközben Andrej Duda lengyel elnök elismerte, hogy Ukrajnának nem sikerül áttörnie az orosz védelmi vonalat.
  • Biden elnök csütörtökön arra kérte a kongresszust, hogy hagyjon jóvá egy 20,6 tized milliárd dolláros kiegészítő finanszírozást Ukrajna számára. Ebből az összegből 13 milliárd dollárt katonai segélyre fordítanak. A háború kezdete óta az Egyesült Államok több mint 60 milliárd dollár segélyt nyújtott Ukrajnának.
  • Ukrajna ötven Leopard 1 harckocsit kap egy ismeretlen vevőtől. Belgium kedden küldte felújításra a Leopard 1 harckocsik első tételét, amelyet majd Ukrajnának adnak át, a tankokat egy meg nem nevezett vevő vásárolta – közölte a De Standaard című belga lap.
  • Sikeresen felszámolták a fehéroroszországi Gomel régióban lévő olajfinomítóban keletkezett hatalmas tüzet. A tűz oka egyelőre ismeretlen, korábban viszont Fehéroroszország bejelentette, hogy meghiúsítottak több dróntámadást is.
  • Mali és Burkina Faso felszólítja az ENSZ-t és az Afrikai Uniót, hogy akadályozzák meg a katonai akciót Nigerben. A két ország külügyminiszterei levélben jelentették ki, hogy a katonai beavatkozás következményei „megjósolhatatlanok lennének”.
  • Válaszlépéseket ígért Kína csütörtökön arra, hogy az Egyesült Államok bejelentette, betiltja az új amerikai befektetéseket a kulcsfontosságú technológiai iparágakba Kínában. A kínai elemzők szerint még nem lehet tudni mi lesz a hatása az intézkedésnek.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!