2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: kamikaze drónnal akartak az ukránok végezni Putyinnal?

Német sajtóhírek szerint az ukránok 17 kilogramnyi robbanóanyaggal felszerelt drónnal akarhattak végezni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Tóth Gábor külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőt kérdezték műsorvezetőink.

  • Háború Ukrajnában: kamikaze drónnal akartak az ukránok végezni Putyinnal?

A tartalomból:

  • A republikánus képviselők néhány napja azt követelték, hogy az amerikai elnök ne küldjön korlátlan mennyiségben fegyvert és segélyt Ukrajnának.
  • Az amerikai elnök és fia üzleti érdekeltségekkel rendelkezik Ukrajnában, ami az Egyesült Államok Ukrajna-politikájára is hatással lehet. A háborúpárti vezetéssel szemben Ron DeSantis republikánus párti floridai kormányzó azonban tűzszünetet sürget.
  • Nehezen vitatható, hogy már régóta proxy háború zajlik az Egyesült Államok és Oroszország között. 
  • Bahmutban kitartóan védik azt a pár utcát az ukrán csapatok, amelyek még irányításuk alatt maradtak. A stratégiai fontosságú város ostroma bár a végéhez közeledik, az összecsapást nem tudják lezárni az orosz alakulatok. A település közelében állomásozó ukrán katonák pedig továbbra is bíznak az ellentámadásban.
  • Az orosz hadseregben pedig folytatódik a katonák sorozása, a Krímből újabb fiatalok ezrei indultak el a kötelező alapkiképzésre.
  • Közben az oroszok 40 hadifogoly szabadon engedéséről egyeztek meg az ukránokkal, őket Oroszországban orvosok és pszichológusok várják majd.
  • Találtak három lezuhant, kamerával felszerelt, azonosítatlan kvadkoptert Moszkva megye különböző területein - jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség kedden a biztonsági szolgálatokra hivatkozva.
  • Van-e esély arra, hogy drónnal bármelyik magas rangú politikus, akár elnök ellen merényletet hajtsanak végre? 
  • A Bild arról ír, hogy az ukránok egy 17 kg-os robbanótöltettel felszerelt drónnal akarták meggyilkolni orosz elnököt. A lap szerint a támadás azért hiúsult meg, mert a kamikaze robotrepülőgép a Moszkvához közeli (Putyin egy ipari parkba látogatott) célponttól 20 kilométerre lezuhant. 
  • Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij tanácsadója szerint Oroszország legyőzése után a magyarok abszolút lojalitást fognak tanúsítani Kijev iránt. Hozzátette, Magyarországnak semmi köze Ukrajna szuverenitásához és választásaihoz.

Teljes adás: 

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!