2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Harapófogóba került Bahmut városa

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőt kérdezték műsorvezetőink. Adásunk második felében kapcsoltuk If. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt és Dunda György kárpátaljai tudósítót.

  • Háború Ukrajnában: Harapófogóba került Bahmut városa

Továbbra sem tud áttörést elérni az orosz hadsereg Bahmutnál. A kulcsfontosságú város ostroma egyre tovább húzódik, mindkét fél jelentős veszteségeket szenvedett a településnél. A Föderáció alakulatai fokozatosan bekerítenék a várost, az ukrán hadsereg azonban egyelőre meghiúsítja az orosz terveket.

Bahmut az ukrán védelmi vonal kiemelten fontos része, az orosz offenzíva érdemi folytatásához pedig először ezt a települést kell bevennie a Föderációs hadseregnek.

A szerda reggeli légiriadó idején több robbanás rázta meg a kelet-ukrajnai Harkivot. Infrastrukturális létesítményekre mértek csapást.

Donyeck megyei Mariupolban úgyszintén robbanások történtek a kikötőben, ahol az orosz csapatok lőszert tárolnak.

Az ukrán rendfenntartók már 91 orosz katonát azonosítottak, akik vétkesek a bucsai háborús bűnökben.

Terményekkel, termékekkel és ásványkincsekkel fizet a nyugatnak a kijevi vezetés

Miután Ukrajna egy végletekig eladósodott ország, nem tud mással fizetni a Nyugatnak, mint gabonával, ércekkel és acéllal - jelentette ki Georg Spöttle a Háború Ukrajnában című műsorunkban. A biztonságpolitikai szakértő hangsúlyozta: a háború nem most, hanem évekkel ezelőtt kezdődött.

Kettős mérce:

Miközben Oroszországot szinte mindenért elítéli a Nyugat, addig az Egyesült Államok gyakorlatilag bármit megtehet - mondta a Századvég jogi szakértője. Lomnici Zoltán úgy látja, Washington és Moszkva esetében kettős mérce tapasztalható.

A valutaalap készséggel folyósít újabb hiteleket Ukrajnának

További pénzügyi segítségere van szüksége Ukrajnának a túléléshez - közötte Dunda György. A Hír Televízió ungvári tudósítója kiemelte, a Nemzetközi Valuta-alap kész újabb összegeket folyósítani, de az Egyesült Államokból ellenőröket küldenek a háború sújtotta országba, hogy nyomon követhessék, hova kerül a pénz.

Teljes adás: 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!