2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Harapófogóba került Bahmut városa

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőt kérdezték műsorvezetőink. Adásunk második felében kapcsoltuk If. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt és Dunda György kárpátaljai tudósítót.

  • Háború Ukrajnában: Harapófogóba került Bahmut városa

Továbbra sem tud áttörést elérni az orosz hadsereg Bahmutnál. A kulcsfontosságú város ostroma egyre tovább húzódik, mindkét fél jelentős veszteségeket szenvedett a településnél. A Föderáció alakulatai fokozatosan bekerítenék a várost, az ukrán hadsereg azonban egyelőre meghiúsítja az orosz terveket.

Bahmut az ukrán védelmi vonal kiemelten fontos része, az orosz offenzíva érdemi folytatásához pedig először ezt a települést kell bevennie a Föderációs hadseregnek.

A szerda reggeli légiriadó idején több robbanás rázta meg a kelet-ukrajnai Harkivot. Infrastrukturális létesítményekre mértek csapást.

Donyeck megyei Mariupolban úgyszintén robbanások történtek a kikötőben, ahol az orosz csapatok lőszert tárolnak.

Az ukrán rendfenntartók már 91 orosz katonát azonosítottak, akik vétkesek a bucsai háborús bűnökben.

Terményekkel, termékekkel és ásványkincsekkel fizet a nyugatnak a kijevi vezetés

Miután Ukrajna egy végletekig eladósodott ország, nem tud mással fizetni a Nyugatnak, mint gabonával, ércekkel és acéllal - jelentette ki Georg Spöttle a Háború Ukrajnában című műsorunkban. A biztonságpolitikai szakértő hangsúlyozta: a háború nem most, hanem évekkel ezelőtt kezdődött.

Kettős mérce:

Miközben Oroszországot szinte mindenért elítéli a Nyugat, addig az Egyesült Államok gyakorlatilag bármit megtehet - mondta a Századvég jogi szakértője. Lomnici Zoltán úgy látja, Washington és Moszkva esetében kettős mérce tapasztalható.

A valutaalap készséggel folyósít újabb hiteleket Ukrajnának

További pénzügyi segítségere van szüksége Ukrajnának a túléléshez - közötte Dunda György. A Hír Televízió ungvári tudósítója kiemelte, a Nemzetközi Valuta-alap kész újabb összegeket folyósítani, de az Egyesült Államokból ellenőröket küldenek a háború sújtotta országba, hogy nyomon követhessék, hova kerül a pénz.

Teljes adás: 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Nem játszanak az ukrán futballisták és klubjaik, miután az egyik játékosukat erőszakkal vitték el a katonák. A részletekről Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor, a moszkvater.hu főszerkesztője beszélgetett a Háború Ukrajnában című műsorunkban Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!