2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Az unió decemberig bejelentheti az ukrajnai csatlakozási tárgyalásokat

A Háború Ukrajnában adásának vendégei Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász voltak. Az adásban szó volt többek között arról, hogy evakuálni kellett a német AFD társelnökét és egész családját egy kampányrendezvényről mert vélhetően halálos fenyegetést kapott.

  • Háború Ukrajnában: Az unió decemberig bejelentheti az ukrajnai csatlakozási tárgyalásokat

A tartalomból:

  • A Deutsche Welle szerint a saját otthonából, családtagjaival kellett evakuálni a német AFD társelnökét miután vélhetően halálos fenyegetést kapott. Alice Weidel-t és családját biztonságos helyre szállították. Ám a kedélyek nem nyugodhattak meg késő este érkezett a hír, hogy a párt másik vezetőjét, Tino Chrupallát megtámadták és kórházba kellett szállítani. Chrupalla Bajorországban vett részt egy kampányeseményen, amikor támadás érte.
  • Bizonytalanná vált a háború amerikai támogatása, miután az amerikai képviselőházban többségi szavazással kedden megfosztották Kevin McCarthy házelnököt a pozíciójától. A republikánus többség vezetőjének eltávolítását korábban a republikánusok konzervatív nézeteket valló Szabadság elnevezésű tömörülésének tagja, Matt Gaetz kezdeményezte. A floridai képviselő azután jelentette be, hogy él a házelnök elmozdításának kezdeményezésére vonatkozó jogával, hogy a képviselőházban a demokraták szavazataival fogadták el szombaton az átmeneti költségvetést. Az amerikai népnek olyan házelnökre van szüksége, aki harcolni fog a republikánusok által a többség megszerzése érdekében tett ígéretek betartásáért, nem pedig olyasvalakire, aki fiskálisan felelőtlen alkukat köt, amelyekkel több demokrata szavazatot szerez, mint republikánust − indokolta döntését Bob Good virginiai képviselő.

     

  • Ukrajna támogatásáról tárgyalt a szövetségesekkel Joe Biden – közölte a Fehér Ház. A telefonbeszélgetésen részt vett a kanadai miniszterelnök, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, az Európai Tanács elnöke, Olaf Scholz német kancellár, Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, Fumio Kishida japán miniszterelnök, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, Andrzej Duda lengyel elnök, Rishi Sunak brit miniszterelnök, Klaus Iohannis román elnök és Catherine Colonna francia külügyminiszter.
  • Nagy-Britannia "kifogyott az Ukrajnának küldhető fegyverekből" – közölte a Telegraph. A lap egy katonai vezető szavait idézi, aki azt mondta, nagyjából mindent odaadtunk, amit adhattunk. A forrás szerint más országoknak is be kellene szállnia a terhek viselésébe. Eközben az olasz védelmi miniszter is közölte, minden lehetőséget kimerítettek Ukrajna támogatására. A fegyverszállítások elapadására utal a Politico cikke is, amely arról ír, hogy Ukrajna a kialakult helyzet miatt közvetlenül kezdett tárgyalni a fegyvergyárakkal.
  • Az unió decemberig bejelentheti az ukrajnai csatlakozási tárgyalásokat a háború nem fogja megakadályozni ebben - állítja diplomatákra hivatkozva a Politico. Arra a kérdésre, hogy Ukrajna milyen messzire jutott a hét kritérium teljesítésében, az unió egyik tisztviselője azt mondta, hogy az előrelépés biztató, és csak egy terület, a kisebbségekkel kapcsolatos kérdés tűnik rövid távon problémásnak.

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!