2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Az ukránok más célokra is használták a gabonafolyosót?

Tóth Gábor külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, hadtörténész, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója volt vendégünk. Adásunk második felében kapcsoltuk Dunda György tudósítót Kárpátaljáról.

  • Háború Ukrajnában: Az ukránok más célokra is használták a gabonafolyosót?

A tartalomból:

  • Egy falu visszafoglalásáról adtak hírt az ukránok. Sztaromajorszk kistelepülésről van szó a déli frontszakaszon, még Donyeck megyében, Zaporizsja megye szomszédágában. Elfoglalásáról orosz katonai bloggerek is hírt adtak.
  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a korábban Twitterként ismert, ma már X névre hallgató) internetes közösségi oldalán jelentetett meg egy videót, amelyen a 35-ös dandár katonái áthatóak. mellettük önkéntesek is részt vettek a település visszafoglalásában.
  • Elhalasztják a választásokat Ukrajnában. A parlament csütörtöki ülésén fogadta el a hadiállapot és az általános mozgósítás 90 nappal történő meghosszabbítását, 2023. november 15.
  • Újabb bombát robbantott vagyis tényfeltáró cikket tett közzé Seymour Hersh. Az amerikai újságírólegenda, most azt írta, hogy Ukrajna illegális árukat exportált Európába a gabonaegyezménynek köszönhetően. Egy meg nem nevezett amerikai tisztviselőre hivatkozva azt írta: “Az Odesszából származó export olyan illegális árukat tartalmazott, mint a kábítószer és az olaj, amelyet Ukrajna Oroszországtól kapott”. A gabonaegyezmény július 18-án járt le, és az Oroszország nem hosszabbította meg, alaposan felkavarva a világ gabonapiacát. Az oroszok szerint is visszaéltek az ukránok a gabonafolyóval, de szerintük a másik irányba történt csempészet, Ukrajnába csempésztek fegyvereket külföldről a gabonaszállító hajókon. 
  • A gabonaügy a szentpétervári Oroszország-Afrika csúcs egyik fő témája volt, ahol Vlagyimir Putyin ígéretet tett az afrikai országok megsegítésére, az ukrán gabona hazaival történő helyettesítésére.
  • Észak-Koreában tovább folytatódtak a koreai háború lezárásának, pontosabban felfüggesztésének (békemegállapodás ugyanis nincs) 70. ünnepi programjai. A rendezvényen Kína és Oroszország is magas szinten képviselteti magát, Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter biztonsági kérdésekről és katonai együttműködésről is tárgyalt, hogy mit pontosan, azt nem tudjuk.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!