2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: A Kreml szerint Washington az utolsó ukránig akar harcolni Moszkvával

A stúdióban Kiss Rajmund, a Mathias Corvinus Collegium diplomáciai műhelyének a vezetője és Vukics Ferenc katonai szakértő. Műsorvezető: Árendás Péter.

  • Háború Ukrajnában: A Kreml szerint Washington az utolsó ukránig akar harcolni Moszkvával

Felgyorsítja a fegyverek szállítását Ukrajnába az Egyesült Államok - jelentette be a Fehér Ház Volodimir Zelenszkij washingtoni látogatása után. Joe Biden amerikai elnök további támogatást ad Ukrajnának, egyebek közt a Patriot nagy hatótávolságú rakétarendszert is, amit eddig azért nem küldött a NATO-n kívüli államnak, hogy az észak-atlanti szövetség ne kerüljön közvetlen konfliktusba Oroszországgal.

A Föderáció amerikai nagykövete arra figyelmeztetett, hogy az első Patriot föld-levegő rakétarendszer Ukrajnába érkezésének "el sem képzelhető" következményei lehetnek.

Anatolij Antonov nagykövet kijelentette, hogy Zelenszkij amerikai látogatása megmutatta, hogy sem Kijev, sem Washington nem gondolja komolyan a béketárgyalásokat. Az Egyesült Államok az utolsó ukránig akar Oroszországgal közvetve harcolni - közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

  • Az ukránok tavasszal kérték a Patriot-rendszert az Egyesült Államoktól, de Washington vonakodott arra hivatkozva, hogy ez eszkalálhatja a háborút. Miért változott az amerikai álláspont?
  • Térségünkben, így Romániában és Ukrajnában is lesz Patriot nagy hatótávolságú rakétarendszer. Katonai és biztonsági szempontból ez mit jelent?
  • Az ukrán elnök az amerikai kongresszusban úgy fogalmazott: Az amerikaiak pénze befektetés a demokráciába.
  • Zelenszkij a visszaúton látogatást tett a lengyel elnöknél is, és mint mondta: hálás a lengyelek rendíthetetlen és erőteljes támogatásáért.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!