2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: 300 ezer NATO-katona áll készenlétben a Lengyelországba történő áttelepítésre + videó

Kusai Sándor volt pekingi nagykövet és Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő voltak a vendégeink. Adásunkban szó volt arról, hogy összesen 300 ezer NATO-katona áll magas fokú készenlétben a Lengyelországba történő áttelepítésre – közölte a lengyel fegyveres erők vezérkari főnökének helyettese.

  • Háború Ukrajnában: 300 ezer NATO-katona áll készenlétben a Lengyelországba történő áttelepítésre + videó

A tartalomból:

  • Összesen 300 ezer NATO-katona áll magas fokú készenlétben a Lengyelországba történő áttelepítésre – közölte Karol Dymanowski, a lengyel fegyveres erők vezérkari főnökének helyettese. Megjegyezte, hogy ezek a katonák nem a háború kezdete után, hanem még előtte fognak lengyel területen állomásozni.
  • Korábban 40 ezer katonát képeztek ki NATO-pajzsnak, most pedig 300 ezren állnak magas készültségben. A 300 ezer NATO-katona Lengyelországba telepítésének tervét 2023 júliusában hagyták jóvá a szövetség tagjai. A katonák bevetésére az Oroszország és a NATO közötti háború esetén lesz lehetőség – írta a Bild a német védelmi minisztérium jelentéseire hivatkozva.
  • Lezuhant egy IL-76-os katonai szállító repülőgép az oroszországi Ivanovo régióban - közölte kedden az orosz védelmi minisztérium. A fedélzeten tartózkodó személyzet mind a nyolc tagja és hét utas meghalt - jelentette a TASZSZ hírügynökség a baleset helyszínén dolgozó operatív szolgálatok egyik forrására hivatkozva. A tűz okát nem közölték. A védelmi tárca közlése szerint a baleset okának tisztázására Ivanovóba utazott az orosz légi és űrerők főparancsnokságának bizottsága.
  • Az Európai Unió (EU) vezetői támogatni fogják az Európai Beruházási Bank (EBB) alapszabályának módosítását annak érdekében, hogy a bank védelmi projekteket finanszírozhasson - derül ki a jövő heti csúcstalálkozójuk tervezetéből - írja a Reuters. Jelenleg az Európai Beruházási Bank nem nyújt hiteleket tisztán katonai projektekre. Az Európai Bizottság azonban sürgette a pénzintézetet, hogy változtassa meg hitelezési politikáját annak érdekében, hogy Európa növelhesse védelmi termelési kapacitását válaszul Oroszország ukrajnai inváziójára.
  • Azoknak az orosz állampolgároknak, akik Lettországban adják le szavazatukat a március 15. és 17. között tartandó oroszországi elnökválasztáson, ellenőrzik a tartózkodási engedélyüket, és szükség esetén kiutasítják őket - jelentette be hétfőn Armands Ruks lett rendőrfőnök. A rigai orosz nagykövetség körüli mobil ellenőrzőpontokon igazoltatják majd ezeket az orosz állampolgárokat, hogy (...) van-e joguk Lettországban tartózkodni. Zéró toleranciát fogunk tanúsítani azokkal szemben is, akik ezt a hétvégét arra próbálják felhasználni, hogy igazolják Ukrajna megszállását és az ott elkövetett háborús bűnöket - jelentette ki a rendőrfőnök a TV3 Latvija televízióban, hozzátéve, hogy a hatóságok "nem zárják ki az azonnali kiutasításokat sem’’. Lettországban, amely az Európai Unió és az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) tagja, jelentős orosz kisebbség él.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!