2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Globál

Globál: Már az amerikaiak is érzik az olajár drasztikus emelkedését

Olajembargó, amely lehet, hogy visszaüt - az EU arra készül, hogy ne vásároljon az orosz olajból, Magyarország és Szlovákia pedig mentességet kaphat. A kérdés csak az, hogy végül nem Oroszország nyer-e a korlátozáson. Vendégünk volt Kiss Rajmund, a Mathias Corvinus Collegium diplomácia műhelyének vezetője. Műsorvezető: Gantner Barnabás.

A szankciók már nem csak a gazdaságra, hanem a kultúrára, sportra és a tudományos életre, még az űrkutatásra is kiterjednek. Az oroszok pedig ellenlépésként úgy döntöttek, hogy otthagyják a Nemzetközi Űrállomást.

A stúdióban Ferenczi Orsolya űrkutatásért felelős biztos.

Teljes adás: 

Hír TV

 

További epizódok

Globál: Csúcstalálkozó csúcstalálkozó után - Uniós csúcs, G7-es csúcs, NATO-csúcs

Vendégünk volt Kiss Rajmund, az MCC diplomáciai műhelyvezetője, Svédországból Bugnyár Zoltán, Szűr Krisztina Németországból küldött tudósítást, Háda Béla Ázsia-kutatót pedig Srí Lanka kálváriájáról kérdeztük. 2022. július 02.

Globál: Nem egységes Európa a fejlesztések terén

A magyar hadsereg helyzetéről, a NATO tervekről, hazai fejlesztésekről beszélgettünk Maróth Gáspárral, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárával. 2022. június 25.

Globál: Háborús infláció

Háborús infláció, háborús költségvetés - egyre gyorsul a pénzromlás és a gyorsan változó gazdasági környezetben mit ér a büdzsé? Többek között erre keresi a választ a Globál. 2022. június 18.

Legfrissebb híreink

Tartozik

Az érdi rendőrök kérnek segítséget egy fehér zoknit és papucsot viselő sofőr azonosításához, aki megtankolt, majd elhajtott.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Vérre menő energiaügyek

Mindenképpen elvennék a magyaroktól az olcsó orosz olajat - ötletként előkerült az importvám és az ársapka megszüntetése is. Műsorvezető: Gantner Barnabás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!