2022. 11. 26. Szombat Virág napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - 2x2 néha öt 17:30

Globál

A HírTV-nek adott exkluzív interjúban állt ki Magyarország és Orbán Viktor mellett Robert Fico

Ursula von der Leyen hamis, mint a török piacon vásárolt Rolex órák - ezt mondta Robert Fico a szlovák ellenzék vezetője arra a hírre, hogy az Európai Bizottság befagyasztott 7,5 milliárd eurónyi Magyarországot illető támogatást. A volt kormányfő exkluzív interjút adott a HírTV műsorvezetőjének, Gantner Barnabásnak.

  • A HírTV-nek adott exkluzív interjúban állt ki Magyarország és Orbán Viktor mellett Robert Fico

Magyarországtól nem azért vonja meg az Európai Unió a hét és fél milliárd eurót, mert a magyar kormány bizonyos jogszabályokat nem fogadott el, hanem azért büntetik az Orbán-kormányt, mert nézetei nem állnak összhangban a tagállamok többségének nézeteivel - erről beszélt Robert Fico a Globálban.

A korábbi szlovák kormányfő úgy fogalmazott a csatornánknak Pozsonyban adott exkluzív interjúban, hogy

nevetnie kell, ha Brüsszelben azt állítják, Magyarországon sérül a jogállamiság.

Az ukrán háborúval kapcsolatban pedig kiemelte, ha ő lenne a miniszterelnök, akkor egyetlen töltényt sem küldött volna Ukrajnának.

Orbán Viktor ukrán-orosz konfliktusról alkotott véleménye rendkívül közel áll hozzám, hiszen a konfliktus kirobbanása óta ezt képviselem én is. A szlovákiai sajtó emiatt Putyin bérenceként bélyegzett meg. De visszautasítom ezt. Én elsősorban Szlovákiához vagyok hű. Azt szeretném, hogy a szomszédos országban ne legyen háborús konfliktus. A politikai nézeteim mások, mint Orbán Viktoré. Ő konzervatív politikus, én pedig baloldali vagyok, de a háború és béke kérdésében azonos az álláspontunk

- tette hozzá. 

Teljes adás: 

További témáink: 

  • Bemutatjuk a II. Erzsébet temetésén készített riportunkat. Annak próbáltunk utánajárni, hogy mivel vívta ki nemzete és a világ elismerését és rajongását a királynő.
  • Végezetül amerikai liberálisokról volt szó, akik csak addig támogatják a migrációt, amíg a menedékkérők meg nem jelennek a házuk előtt.

További epizódok

Globál: Moldovában a téli túlélés a tét

Globál: Moldovában a téli túlélés a tét

Humanitárius válság felé sodródik Európa legszegényebb országa? Gantner Barnabás műsorvezető Pataky Barnabással, a Magyar Nemzet marosvásárhelyi tudósítójával beszélgetett. 2022. november 19.
Globál: A Donald Trump által ígért mindent elsöprő vörös hullám elmaradt

Globál: A Donald Trump által ígért mindent elsöprő vörös hullám elmaradt

Adásunkban az amerikai választással foglalkoztunk, többek között megvizsgáltuk a választás rendjét és a benne rejlő kockázatokat. 2022. november 12.
Globál: Feszült a viszony Szerbia és Koszovó között, készültségben a szerb hadsereg

Globál: Feszült a viszony Szerbia és Koszovó között, készültségben a szerb hadsereg

Feszültség a szerb-koszovói határon, a szerb légvédelem lelőtt egy drónt is. Kipattanhat-e egy újabb konfliktus a szomszédunkban? 2022. november 05.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Rishi Sunak brit kormányfő, az elit politikusa

Globál: Rishi Sunak brit kormányfő, az elit politikusa

III. Károly király kedden bízta meg Rishi Sunakot kormányalakítással, aki ezzel vált kormányfővé. A 42 esztendős politikus több mint 2 évszázada a legfiatalabb miniszterelnöke hazájának. Személye azonban nemcsak ezért különleges. Sunak lett Anglia első ázsiai származású miniszterelnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!