2020. április 3.,
péntek, Buda, Richárd napja

Főhős: Ungár Klára, aki politikusként nem tett le sokat az asztalra

Hír TV

2020. január 27., hétfő 20:55

A Főhős mai "kishala" nem futott be sikeres politikai pályát, mégis emlékszünk rá: Ungár Klára a Fideszben kezdte, majd átigazolt az SZDSZ-be végül saját pártot alapított. Ungár mellett itt volt velünk Bogár László is, aki elárulta, akkor volt leginkább MDF-es, mielőtt a párt megalakult volna.

A Bokros-csomag a szoci-szadi kormány második évében jött. Brutális megszorítás volt, pedig az 1995-ös költségvetést is ők készítették el. Megszenvedte az egész ország a forint leértékelést, a vállalkozók kötelező általányban fizetendő TB-jét, a családi pótlék megvonását, a drágább gyógyszereket. Az infláció miatt csökkent a bérek értéke is.

Ungár Klára 1998-ig tolta az MSZP-SZDSZ koalíció szekerét. Az SZDSZ ügyvivői testületében ténykedett. Jobban bejött neki a fővárosi politika, mint az, hogy az országért tegyen bármit.

Ungár nagy húzása

2001-ben az Élet és Irodalomban megjelent írásában felvállalta, hogy leszbikus. Nagy visszhangot kapott az ügy, a melegfesztiválokra is rendszeresen kapott meghívót. Ha már a homoszexuálisoknál tartunk, azt sem hagyhatjuk ki, amikor Ungár Klára Facebookján lényegében lebuzizta Kocsis Máté és Szájer József fideszes politikusokat. Szájer nem reagált, Kocsis perre ment.

Ungár Klára a Szabad Emberek Magyarországa - Liberális Párt néven 2009 végén megalapította az SZDSZ utódpártját. Sokat nem tett le az asztalra. 

Bogár László közgazdász viszont jóval többet tett le az asztalra. Kalandos élete volt, még államtitok-sértéssel is megvádolták. 

Teljes adás:

Hír TV