2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Főhős: Újra gettó lesz Józsefvárosból és ez senkinek nem jó

2020. május 25., hétfő 20:55

Mai kishalunk volt újságíró, tévés, Klub Rádiós és újabban polgármester. Pikó Andrással foglalkoztunk, aki bevallotta, hogy nem ért a polgármesterséghez. Főhősünk pedig Kásler Miklós, az EMMI minisztere, onkológus professzor volt, akit korábbi munkájáról és politikai szerepvállalásáról kérdeztünk.

Már Pikó András polgármester-jelöltsége sem volt alap, sokat cikkezett róla a sajtó. A rádiós műsorvezető a ballib oldalon nyilván sokat letehetett az asztalra, hogy kerületvezetői posztot bízott rá az ellenzék.

„Mit gondolnék Pikó Andrásról? Folyamatosan hisztizik és picsog, pedig ez már egy óvodás kislánynak sem áll jól. Nem csináljuk azt, hogy odarohanunk minden egyes alkalommal az óvónénihez, hogy megdobtak minket sárgolyóval. Ez az oviban sem volt menő, de Pikó András férfiként és polgármesterként pontosan így viselkedik megválasztása óta. Egy balfácán jut róla eszembe, akire nem mellesleg nagyon nagy a polgármesteri kabát”

- vélekedett a PestiSrácok.hu hírigazgatója, Szarvas Szilveszter. Hozzátette, látszik Pikó tevékenységeiből, hogy nem ért a polgármesterséghez.

A különleges jogrendet a nyolcadik kerület polgármestere is kihasználta. Pikó András a járvány idején érezte szükségesnek, hogy elvegyen 60 közszolgálati lakást pont azoktól, akik a koronavírus ellen küzdenek, az egészségügyi dolgozóktól, a tűzoltóktól és a rendőröktől. A koronavírus kellős közepén Pikónak az volt a legfontosabb, hogy hajléktalanszállót üzemeltessen. Majd még kiválóbb ötlettel álltak elő Józsefvárosban, kormánybuktatásra készültek.

Főhősünk Kásler Miklós professzor, az EMMI minisztere, aki mesél arról, miért az orvosi pályát választotta és hogyan került a szaktárca élére.

„Miniszerelnök úr kérte, hogy keressem meg. Nem gondoltam erre. És mikor megkérdezte viszonyulásomat ehhez a lehetőséghez tulajdonképpen nem is volt gondolkodási idő. Ez úgy történt, hogy egyszerűen nem lehetett rá nemet mondani. Annyit mondtam neki, hogyha miniszerelnök úr megtisztel, én egy dolgot szeretnék még megtenni, szeretnék csináltatni egy EKG-t. Miniszerelnök úr felhívott két nap múlva, hétvége volt, vasárnap és kérdezte, hogy professzor úr, milyen állapotban van a szíve? Én akkor azt mondtam, hogy rendben van”

- mesélte történetét Kásler Miklós.

Teljes adás:

HírTV