2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Főhős: Tiszavirág-életű politikai karrierek

Hír TV

2019. június 10., hétfő 20:30

Kifogyhatatlan a közélet a politikai percemberekből, így ők az eheti adásból sem hiányozhattak. A Hír TV Főhős című műsorában az egykori krétakörös, magát civilnek valló Gulyás Márton, a zölddossziés, korábban NAV-ellenőrként dolgozó Horváth András és az unióba készülő Kálló Dániel került a középpontba.

Gulyás Márton 2012-ben került be a köztudatba, a krétakörös, majd Humán platformos aktivista akcióitól volt hangos a ballib média. Fölemelték, majd úgy döntött a tavalyi választások után, hogy inkább a neten nyomja tovább.

Botrány, provokáció, felfordulás, médiafigyelem – Gulyás Márton jelszavai ezek lehetnek.

Az ex-NAV-ellenőr Horváth András zöld dossziéjával a kezében tolta a politika színpadán. Az viszont, hogy mi is volt ebben, az soha nem derült ki. Állítása szerint ennek ellenére nagyon durva ügyekről volt tudomása. A szocialisták számtalan sajtótájékoztatót tartottak, az LMP tüntetést is szervezett, a parlament egyik albizottságának jobbikos elnöke pedig még az Országházba is meghívta Horváth Andrást a 2013 novemberében kirobbantott állítólagos NAV-botrány miatt. Az egykori adóhivatali dolgozó -az adótitokra hivatkozva- csak általánosságban beszélt az úgynevezett láncolatos ÁFA-csalásokról az ellenzéki képviselőknek.

Gulyás Mártonon és Horváth Andráson kívül nem szabad megfeledkezni Kálló Dánielről sem, aki idén érettségizett, de akkora karriert futott be, hogy még az MSZP is szemet vetett rá. Így került rá az EP-lista ötödik helyére, de Brüsszelbe végül nem jutott ki. Kálló Dániel nevét akkor ismerte meg az ország, amikor diáktüntetést hirdetett és meghívták az Echo TV-be, mint a Diákparlament szóvivőjét.

Teljes adás:

Hír TV