2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Főhős

Főhős: Szél Bernadett és Hadházy Ákos kalandjai

Az LMP-ből már kiléptek, de mandátumukat nem adták vissza. December óta az MTVA-t ostromolják, de vissza-visszalátogatnak a köztévé épületébe. A Hír TV Főhős című műsorában Szél Bernadett és Hadházy Ákos kalandjaiból szemezget.

  • Főhős: Szél Bernadett és Hadházy Ákos kalandjai

Előző ismétlő adásunkban ott hagytuk abba, hogy a Hadházy-Szél páros karácsony előtt több ellenzéki képviselővel együtt megpróbálta bevenni az MTVA székházát. Húsvét előtt ismét megpróbálták. Hiába, valami felfoghatatlan vágyat érezhetnek arra, hogy az ünnepek előtt mindenki velük foglalkozzon. De legújabb akciójuk még a balliberális sajtó ingerküszöbét is alig-alig érte el.

Hadházy Ákos 1974-ben született Debrecenben. A budapesti Állatorvostudományi Egyetemen szerzett diplomát 1998-ban, de Németországban is tanult. 2009-től tulajdonosként vezette a szekszárdi Központi Állatkórházat.

Aztán megcsapta a politika szele. A Fideszben kezdett, 2006-tól önkormányzati képviselő volt Szekszárdon. Majd eljött 2013, amikor az mondta Hadházy a trafikrendszer átszervezésekor, hogy állítólag a kormánypárt politikai alapon dönt az engedélyekről. Állítólag ezt azért tette, mert állítólag ő is pályázni akart és állítólag nem nyert.

Innen már egyenes út vezetett az LMP-be. Kilépett a Fideszből , 2014-ben már a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselőjelöltje, valamint szekszárdi polgármesterjelöltje volt. Vadul megkezdte a korrupció elleni harcot, mindegy volt miről, csak szerepelhessen. 2016-ban Szél Bernadett mellett őt választották meg az LMP társelnökének. Majd 2016. szeptember 16-án átvette a lemondott Schiffer András országgyűlési mandátumát is. 

"Új fiú vagyok ebben a Parlamentben és nagyon féltem attól, hogy egy színházba jutok be, ahol úgy történik, minthogyha a Parlamentben lennénk, minthogyha vitatkoznánk. minthogyha érdekelne egymás véleménye, de a valóságban színházról van szó"

- így kezdte első felszólalását Hadházy Ákos.

Hadházy a Korábban Érkeztem Alapítványnak is nekiment, mert szerinte nem arra fordították a pénzt, amire kellene. Tejeszacskóhoz hasonlította a koraszülött kisbabákat és kiskutyákhoz.

"Hadházy Ákoson mindig az önkorrekcióra való teljes képtelenség mutatkozik meg" 

- mondta a politikusról Kacsoh Dániel a Magyar Hírlap lapszerkesztője. 

Közeledett a 2018-as országgyűlési képviselő választás. Nagy elánnal tolta bele magát a kampányba. Kijelentette, ha ismét kétharmaddal győz a Fidesz, lemond mandátumáról. Úgy alakult, hogy nagyon gyengén szerepelt a tavalyi választáson az LMP, ezért lemondott társelnöki tisztségéről a választás éjszakáján. Viszont korábbi ígérete ellenére mégsem mondott le mandátumáról.

„Én be fogok ülni a Parlamentbe, az hogy mikor, az a kérdéses, az biztos, hogy nem alakuló ülésen. Tehát azt a tiltakozást megtartom magamnak, hogy ne Farkas Flóriánnal és ne a miniszterelnökkel együtt kelljen letennem az esküt és megtartom annak a tiltakozásnak a lehetőségét, hogyha egy ilyen nem is túl erős de gesztussal felhívjam a figyelmet arra, hogy megkérdőjelezhető legitimitású parlamentbe fogunk beülni.”

Majd nem a hivatalos ünnepség keretében, de átvette parlamenti megbízó-levelét. A politikus ugyanakkor nem fogott kezet a Nemzeti Választási Bizottság és a Nemzeti Választási Iroda elnökével, és amint megkapta a dokumentumot, kiviharzott a teremből.

A botrányoknak itt nem volt vége. Kiszivárgott egy hangfelvétel a Sallai Róbert Benedek és Hadházy Ákos közötti incidensről. A két LMP-s politikus a párt etikai bizottsági meghallgatásán különbözött össze, majd a leköszönő országgyűlési képviselő megpróbálta megütni a volt társelnököt.  

Végül 2018 júniusában kilépett az LMP-ből Hadházy Ákos. A politikus erről a 24.hu-nak adott interjújában beszélt. A volt társelnök azért távozott, mert a párt súlyosítani akarta fegyelmi büntetését. Persze, mandátumát megtartotta és azóta is függetlenként tolja.

Hadházy, feltehetően unalmában 2018. július 19-én aláírásgyűjtésbe kezdett. Egymillió aláírást szeretne összegyűjteni azért, hogy rákényszerítse a kormányt az Európai Ügyészséghez csatlakozásra. 2018. november 18.-ig 280 000 aláírást sikerült összegyűjtenie. Azóta ellenzéki tüntetésekre jár, haverkodik balliberális pártokkal. És úgy összenőtt Szél Bernadettel, mint a borsó meg a héja.

 

Folytassuk Szél Bernadettel, aki lényegében vigaszágon jutott be a Parlamentbe Kaufer Virág helyett.

Szél Bernadett 1977-ben született Pécsett. 2000-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászként és doktori címet is szerzett.

2000-2002 között a Phillip Morris vállalati kapcsolatok osztályán dolgozott, 2002. március-június között a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület emberi jogi szervezetnek a programvezetője volt. Kutatási területei a családszociológia, családpolitika és az állami kapacitás. Korábban a humanista mozgalomban tevékenykedett, 2010-től lett tagja a Lehet Más a Politikának.

Parlamenti mandátumát 2012. február 2-án országos listáról, kongresszusi döntéssel szerezte meg Kaufer Virág lemondása után, majd a párt társelnöke lett. És eljött Szél Bernadett nagy napja. 2017 szeptemberében bejelentette, hogy őt jelölik az LMP miniszterelnök-jelöltjeként. De elkövetett egy hibát:  2018-as választási kampány alatt egyeztetett az ellenzéki pártokkal, ez ellentmondott az LMP kongresszusának határozatával. Ezért a választás után júliusban az LMP etikai bizottsága eltiltotta attól, hogy három évig bármilyen párt tisztségre jelöltesse magát. Mindazok ellenére, hogy 2018-ban a Forbes őt választotta a 9. legbefolyásosabb magyar nőnek a közéletben. 

Majd jött az újabb botrány, amikor kiderült, hogy Szél Bernadett egy benzinkúton egyeztetett Vona Gáborral, a Jobbik akkori elnökével. De kampány volt, ezt az ügyet is a jobboldali média ellen kampányának tudták be. Eljött Szél Bernadett kampányzáró beszéde és sajtótájékoztatója. Előzetesen azt mondta, hogy nagyot fog koppanni a Fidesz. A választás éjszakáján már nem volt ilyen boldog.

"El kell ismernünk, hogy a kormányváltás nem sikerült, ez azonban nem jelentheti azt, hogy mi most feladjuk a küzdelmet. A küzdelemnek az új szintjét és az új minőségét kell tudnunk megvalósítani." 

 

Majd 2018. november 1-én kilépett az LMP-ből Szél Bernadett. A korábbi társelnök és frakcióvezető a pártból és a képviselőcsoportból is távozik. Szél Bernadett Facebook-oldalán közölte: a jövőben független képviselőként dolgozik majd, szoros együttműködésben Szabó Szabolccsal, aki szintén kilép az LMP-frakcióból. Szél Bernadett az okokról azt írta: az általa képviselni kívánt politika csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha kölcsönös megbecsülés mellett elválnak útjaik. Az LMP két rövid tőmondattal búcsúzott egykori miniszterelnök-jelöltjétől. Közleményben azt írták:Sajnálattal vesszük tudomásul Szél Bernadett döntését. Köszönjük eddig végzett munkáját.

Farkas Örs politikai elemző így vélekedett a két politikusról:

"Nem nagyon van olyan politikai közösség, ami a saját soraiba tűrné ezeket az embereket és ennek köszönhetően, mint zsák a foltja találtak egymásra, két független képviselőként." 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!