2021. június 22.,
kedd, Paulina napja

Főhős: Szabó Tünde szerint Magyarország a sport aranykorát éli

2020. november 23., hétfő 20:55

Mai kishalunk az a Gyöngyösi Márton volt, aki korábban a zsidó képviselőket listázta volna a parlamentben, most pedig hazaárulással vádolja a kormányt. Valamint velünk volt Szabó Tünde államtitkár, aki úszó múltjáról is beszélt.

Mielőtt ráfordulnánk Gyöngyösi Márton életútjára, a Jobbikos EP-képviselő , nem mehetünk el amellett, hogy a politikus szerint a Fidesz elárulta Magyarországot, mert megvétózta az uniós költségvetést. Orbánnak nem számít senki és semmi, csak a lopás.

Gyöngyösi Márton édesapja külkeresként dolgozott, ami akkoriban azt jelentette, hogy jó elvtárs volt és akkor ezzel még nem mondtunk semmit. A kis Marci gyerekkorát Egyiptomban, Irakban, Afganisztánban és Indiában töltötte. 2006-ban csatlakozott a Jobbikhoz, a 2010-es választáson külügyi és külgazdasági miniszternek jelölték. De ez nem jött be. Ám nem is erről vált emlékezetessé.

Kitiltották Ukrajnából. Történt ugyanis, hogy 2014. november 2-án, egy nemzetközi megfigyelőcsoport tagjaként részt vett a Donyecki Népköztársaság elnökválasztásán. Hogy mit keresett a háborús zónában és miben számítottak a szakértelmére, azt az önök fantáziájára bízzuk, de tény, hogy ez nagyon nem tetszett az ukránoknak. De nem szaladjunk ennyire előre, hírnevét a magyar országgyűlésben alapozta meg 2012 őszén.

A Jobbikos Gyöngyösi egymaga képes volt kiváltani egy olyan tüntetést, amelyem minden parlamenti párt elítélte. Végül is, összehozta a teljes politikai palettát. Majd jött a nagy tüntetés a listázás ellen.

A DK-s Vadai Ágnes az ATV-ben egyenesen azt követelte, hogy oszlassák fel a Jobbikot. Ez nem történt meg, de Gyöngyösi viselkedése elég volt ahhoz, hogy Brüsszelbe tartson.

Gyöngyösiről az utóbbi időben kiderült egyre több kínos videó látott napvilágot. Sokat gúnyolódott Izarelen és a holocaust túlélőin.

A jobbikos politikus közel két évvel zsidólistázós parlamenti felszólalása után, egy palesztinok melletti szimpátiatüntetésen cionista terrorállamnak és agresszornak nevezte Izraelt, amely befolyása alatt tartja Nyugat-Európát és a nyugati médiát.

A miniszterelnök szavai beigazolódtak. A hitelességét vesztett Jobbikot és Gyöngyösit a Székely Szabadság napján Marosvásárhelyen kifütyülték, az Jobbik listavezetőjét csendőröknek kellett elvezetni.

 

Vendégünk Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki beszél úszó múltjáról, arról is, hogy még mindig nagyon jó kapcsolatban van Egerszegi Krisztinával és jelenlegei feladatairól.

„Amikor megtalált engem a politika, akkor nagy örömmel mondtam igent rá. Hiszen én az Úszó Szövetségnek lehettem a főtitkára öt éven keresztül és azt követően alelnöke lettem. Ügyvédként kimentem az üzleti világba és akkor jött egy olyan felkérés, hogy legyek a sport irányításáért felelős államtitkár, ez 2015-ben volt. (…) Nem volt mindegy ki kér fel. Tehát a jobboldali kormány által a sport szeretet, sport támogatási rendszer, amiben jelen pillanatban is élhetünk, azt gondolom ezzel a sport aranykorát éljük meg”

-mondta Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

Teljes adás:

HírTV