2021. június 22.,
kedd, Paulina napja

Főhős: Potápi Árpád János, akinek a sport az élete részévé vált

2020. november 9., hétfő 20:55

Rég foglalkozott már a műsor az inkább hangos, mint tevékeny kishallal, Jakab Péterrel, aki Miskolcról küzdötte fel magát az Országgyűlésbe. A jobb sorsra érdemes ifjú politikus mára a Jobbik trollja lett. Szóvivőként újságírókat alázott, botrányt okoz a tv-stúdiókban, lehetőleg élő adásban, mert az a tuti. Pártelnökként még durvábban nyomul a Parlamentben. Felidéztük Jakab Péter múltját és bemutattuk jelenét. A műsor második részében pedig Potápi Árpád János államtitkárt mutattuk be.

Jakab az Országgyűlésnek leadott életrajzában azt írja, hogy legfontosabb képessége a kitartás, a határozottság, a nagy munkabírás, a megbízhatóság, a rugalmasság és humor. Ez már önmagában is vicces. Krumplit osztogatni a Parlamentben?

Jakab tovább ment. Vagyis nem ment. Nem lépett oda Koncz Zsófia képviselő asszonyhoz, hogy gratuláljon a frissen esküt tett honanyának. Ilyenre még nem volt példa.

Jakab Péter hirdette az igét a közbiztonságról, a cigánybűnözésről, de még a melegek ellen is felszólalt.

Majd 180 fokot fordult a Jobbik. Beindult a cukikampány, fátylat borítottak a rasszista és az antiszemita mondatokra, a listázásra. A párt néppárti fordulatban bízott, lenyesték a vadhajtásokat, de valahogy Jakab Péter mégis csak maradhatott. 2016-ban már szóvivő lett. Majd elindult a 2018-as országgyűlési választáson. 

Főhősünk Potápi Árpád János államtitkár, aki bukovinai székely. A bonyhádi óvodában már első nap sérülést szenvedett, ahogy mondta, csenevész gyerek volt. Most lovagol, fut, síel és a nemzetpolitikáért felel. Sajátos humorát a műsorban megismerhették.

„Én sosem voltam kitűnő. Mikor megközelítettem a kitűnőséget, akkor vagy testnevelésből vagy énekből voltam négyes és matekból is a legjobb eredményem az négyes volt. Inkább humán beállítottságú voltam. Emlékszem a gimnáziumban csak egyetlen házi feladatot, a legelsőt csináltam meg és utána négy éven keresztül egyetlen egyet sem. (…) Bennünk mindig meg volt az, hogy olyan különösen nagy rosszaságot nem követtünk el, vagy ha nagyszülőknél volt az összes unoka, az úgy nézett ki, hogy délelőtt kellett egy kis munkát végezni, például a kertben és utána délután azt csinálhattunk, amit akartunk, játszhattunk. Azt gondolom, hogy az sem baj, ha kicsit munkára állítjuk a gyerekeket, hogy ügyesebbek legyenek, meg tudjanak fogni egy kapát akár”

- mondta el Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár.