2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Főhős

Főhős: Potápi Árpád János, akinek a sport az élete részévé vált

Rég foglalkozott már a műsor az inkább hangos, mint tevékeny kishallal, Jakab Péterrel, aki Miskolcról küzdötte fel magát az Országgyűlésbe. A jobb sorsra érdemes ifjú politikus mára a Jobbik trollja lett. Szóvivőként újságírókat alázott, botrányt okoz a tv-stúdiókban, lehetőleg élő adásban, mert az a tuti. Pártelnökként még durvábban nyomul a Parlamentben. Felidéztük Jakab Péter múltját és bemutattuk jelenét. A műsor második részében pedig Potápi Árpád János államtitkárt mutattuk be.

  • Főhős: Potápi Árpád János, akinek a sport az élete részévé vált

Jakab az Országgyűlésnek leadott életrajzában azt írja, hogy legfontosabb képessége a kitartás, a határozottság, a nagy munkabírás, a megbízhatóság, a rugalmasság és humor. Ez már önmagában is vicces. Krumplit osztogatni a Parlamentben?

Jakab tovább ment. Vagyis nem ment. Nem lépett oda Koncz Zsófia képviselő asszonyhoz, hogy gratuláljon a frissen esküt tett honanyának. Ilyenre még nem volt példa.

Jakab Péter hirdette az igét a közbiztonságról, a cigánybűnözésről, de még a melegek ellen is felszólalt.

Majd 180 fokot fordult a Jobbik. Beindult a cukikampány, fátylat borítottak a rasszista és az antiszemita mondatokra, a listázásra. A párt néppárti fordulatban bízott, lenyesték a vadhajtásokat, de valahogy Jakab Péter mégis csak maradhatott. 2016-ban már szóvivő lett. Majd elindult a 2018-as országgyűlési választáson. 

Főhősünk Potápi Árpád János államtitkár, aki bukovinai székely. A bonyhádi óvodában már első nap sérülést szenvedett, ahogy mondta, csenevész gyerek volt. Most lovagol, fut, síel és a nemzetpolitikáért felel. Sajátos humorát a műsorban megismerhették.

„Én sosem voltam kitűnő. Mikor megközelítettem a kitűnőséget, akkor vagy testnevelésből vagy énekből voltam négyes és matekból is a legjobb eredményem az négyes volt. Inkább humán beállítottságú voltam. Emlékszem a gimnáziumban csak egyetlen házi feladatot, a legelsőt csináltam meg és utána négy éven keresztül egyetlen egyet sem. (…) Bennünk mindig meg volt az, hogy olyan különösen nagy rosszaságot nem követtünk el, vagy ha nagyszülőknél volt az összes unoka, az úgy nézett ki, hogy délelőtt kellett egy kis munkát végezni, például a kertben és utána délután azt csinálhattunk, amit akartunk, játszhattunk. Azt gondolom, hogy az sem baj, ha kicsit munkára állítjuk a gyerekeket, hogy ügyesebbek legyenek, meg tudjanak fogni egy kapát akár”

- mondta el Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

További epizódok

Főhős: Koncz Zsófia – Ha Szerencsre gondolok, alapvetően a család jut eszembe

Főhős: Koncz Zsófia – Ha Szerencsre gondolok, alapvetően a család jut eszembe

A Hír TV Főhős című műsorának Koncz Zsófia, frissen megválasztott fideszes országgyűlési képviselő volt a vendége. 2020. december 14.
Főhős: Fekete Péter tinédzserként 400 forintot kért egy fellépésért

Főhős: Fekete Péter tinédzserként 400 forintot kért egy fellépésért

Nagyra törő tervek, tiszavirág életű politikai karrierek. A stúdióban pedig Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár válaszolt Apáti Bence kérdéseire. 2020. december 07.
Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk. 2020. november 30.

Legfrissebb híreink

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.
Napindító - Metafizika napjainkban

Napindító - Metafizika napjainkban

Ha felfejtjük a világ rétegeit, képesek leszünk egyensúlyt teremteni és rendet tenni a káoszban. Ehhez nyújtanak segítséget az itt kiállító alkotók – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a Metafizika című kiállítás megnyitóján pénteken Szentendrén. Most a Mank galériában, Sárkány Győzővel Illés Peti beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!