2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Főhős: Most csinálni is kéne valamit, Márta!

2020. június 29., hétfő 21:01

Mai kishal V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere. A Párbeszéd politikusa eredetileg táj- és kertépítész mérnök, pszicho- és bibliodráma- vezető. A második részben pedig Soltész Miklós parlamenti államtitkár volt, aki elérzékenyült, amikor a múltjáról beszélt.

V. Naszályi Márta tanácsadóként a politika világában mozgott, de sokat nem tudtunk meg róla. Akkor került képbe, amikor 2018-ban indult az országgyűlési képviselő választáson a Párbeszéd színeiben és mint elnökségi tag sok kérdésben megszólalt. Beszélt a pártokról a migrációról, a gátépítésről is.

„V. Naszályi Márta csak 2010 óta politikus és talán a mostani polgármester kampányban ismertük meg egyáltalán, hogy ő létezik a politikában attól függetlenül, hogy ő már aktív volt korábban is. Az LMP-ben kezdte, egy klasszikus civil háttérrel érkezett, kertész végzettségű, ha jól láttam az életrajzát. Majd amint lehetett otthagyta az LMP-t és Bajnai Gordon hívására a Párbeszédbe csatornázta át a politizálását, de megrekedt nagyjából a fővárosi-civil kezdeményezések szintjén”

- vélekedett Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap lapszerkesztője.

Az ellenzék már nem tudott mibe belekötni, így a fővárosi hulladékkezelésre csillant fel a szemük. Majd ez sem lett fontos, csak az üzengetés és választási felkészülés.

V. Naszályinak voltak nagy mondatai, például amikor arról beszélt, a kampány annyira eldurvult, hogy a családon belüli erőszakhoz hasonlította. De a bérlakásban élőkkel kapcsolatban is kamuztak egy nagyot.

Főhősünk Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár beszélt gyerekkoráról, megtudtuk, hogy miért lett mérnök, és arról is faggattuk, hogy érzi magát jelenlegi megbízatásában.

„Nagyon sokszor megtapasztaltam az életemben, akár most is a kormányzás alatt is, családon belül is, hogy az ember kívülről, föntről kap egy olyan vezetést, amit csak később érzékel. Csak oda kell figyelni rá. (…) Én mindig a pártszövetségben gondolkodtam, a Fidesz-KDNP pártszövetségben, mert azt gondoltam, hogy ketten kiegészítjük egymást”

- mondta Soltész Miklós.

Teljes adás:

HírTV