2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Főhős: Molnár Zsolt a skinhead

2020. szeptember 7., hétfő 20:57

A balliberálisok elleni demonstrációkkal folytattuk adásunk. Mutattuk, hogy fütyülték ki Göncz Árpádot, volt hídfoglalás, nagygyűlés és 2006-ról sem felejtkeztünk el. Itt volt velünk Farkas Örs, a Kormányzati Kommunikációs Központ szóvivője is, aki fiatalon igazi fenegyerek volt.

Tartogattunk önöknek egy kis csemegét, ha elfelejtették volna. Az MDF kormány idején az MTV balliberális kézben volt, és egy meghamisított felvétel miatt tüntettek a tv vezetése ellen. És tudják ki volt kapucniban? Molnár Zsolt fiatalon, aki tagadta skinhead múltját. 2002-ben a Fidesz elbukta a választást. Két nagygyűlést is tartottak, több százezren vettek részt az eseményen. A második forduló előtt követelték a szavazatok újra számolását. Majd jött az Erzsébet híd lezárása.
És eljött 2006 forró ősze, amikor kiszivárgott az őszödi beszéd. Tüntetéshullám indult el. Az MTV székház ostroma után a rendőrök bekeményítettek, október 23-án a Fidesz nagygyűlésére tolták rá tüntetők egy csoportját. Kardlapozás, szemkilövetés. Ezt nem tudjuk azóta sem feledni. 

 

Gondolták volna, hogy Farkas Örs gyerekkorában igazi fenegyerek volt és annyi intőt kapott, mint egy fél osztály. Majd iskolaváltás jött, és megszerette a tanulást. Közgazdász lett, újabban pedig a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője.

„Én soha nem készültem politikai pályára. Teljesen véletlenül kerültem ebbe az egészbe. Édesapám műszaki ember, mérnök, az egyik nővérem szintén ezen a pályán dolgozik, a másik ága a családnak pedig két pedagógus édesanyám, illetve másik nővérem. És alapvetően közgazdászként abszolút a vállalati világra készültem. Én arra büszke is vagyok, hogy a politikai életutam mentén nekem szakmai életutam is van. Az üzleti világban a higgadtság az elengedhetetlen követelmény. ott a teátrális megjelenés fontos. Ott nincs közönség, nincsenek választók, akiknek meg kell felelni. Ott a partnert kell arról meggyőzni arról, amit én igaznak tartok. Valószínűleg ezt a típusú szemléletet hoztam át a politikai diskurzusba is”

- mesélte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, Farkas Örs.

Teljes adás:

HírTV